Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

America trimite mii de militari la granita cu Mexic sa opreasca imigrantii

Luni, 04 Februarie 2019, ora 09:06
2962 citiri
America trimite mii de militari la granita cu Mexic sa opreasca imigrantii
Foto: Arhiva Pixabay

Statele Unite ale Americii (SUA) vor trimite cu 3.750 de militari in plus la frontiera cu Mexicul pentru a combate imigratia clandestina, crescand de sapte ori numarul de militari desfasurati in zona, a anuntat duminica Pentagonul.

"Departamentul de Aparare va desfasura cu circa 3.750 de oameni mai mult pentru a aduce sprijin suplimentar pazei de frontiera de la granita de sud-vest, (sprijin) aprobat de secretarul de stat interimar (Patrick) Shanahan la 11 ianuarie", se spune intr-un comunicat al Pentagonului, citat de AFP.

Astfel, efectivele militare vor ajunge la 4.350 de oameni, comparativ cu 600 pana acum.

Aceasta desfasurare este prevazuta pentru trei luni. In timpul acestei perioade, "vom continua sa evaluam componenta fortelor necesare pentru a indeplini misiunea de protectie si a securiza frontiera de sud", a adaugat Pentagonul.

Presedintele american, Donald Trump, a acordat Congresului timp pana la 15 ianuarie pentru a se pune de acord asupra finantarii unui zid anti-imigratie pe care liderul american il vrea construit la aceasta frontiera. Potrivit lui Trump, portiuni din acest zid ar urma sa fie prelungite pentru a stavili ceea ce el descrie drept "o invazie de criminali" veniti din America Latina.

"Cu caravane care traverseaza Mexicul in directia tarii noastre, republicanii trebuie sa fie pregatiti sa faca tot ce va fi necesar pentru o securitate SOLIDA la frontiera", a notat presedintele Trump pe contul sau de Twitter. "Democratii nu fac nimic. Daca nu exista zid, nu exista securitate. Trafic de fiinte umane, droguri si criminali de tot soiul: STATI DEPARTE!", a adaugat Donald Trump.

Adversarii sai democrati, care au preluat in noiembrie majoritatea in Camera Reprezentantilor, resping ferm acest proiect pe care il denunta ca fiind inuman si costisitor.

Aceasta disputa cu privire la zid a provocat cea mai indelungata inchidere a administratiei federale, private de buget (shutdown), care a durat 35 de zile, pana la 25 ianuarie.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#militari granita Mexic, #Pentagon militari granita Mexic , #America