Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Palestina
A   A   A

Palestina isi recheama ambasadorul din Romania, in contextul scandalului legat de ambasada

Palestina isi recheama ambasadorul din Romania, in contextul scandalului legat de ambasada
Foto: Arhiva Pixabay
Autoritatea Nationala Palestiniana (ANP) cu sediul la Ramallah, in Cisiordania ocupata, a anuntat, miercuri, ca si-a rechemat ambasadorii pentru "consultari" din patru tari membre ale Uniunii Europene, state care si-au trimis reprezentantii la ceremonia organizata de Israel cu ocazia deschiderii Ambasadei SUA la Ierusalim.

Cele patru tari sunt Austria, Ungaria, Republica Ceha si Romania, a indicat Ministerul de Externe al ANP, informeaza AFP si dpa.

Reprezentanti ai acestor tari au luat parte duminica la o ceremonie cu delegatia americana la Ministerul de Externe israelian, in ajunul inaugurarii Ambasadei SUA la Ierusalim.

Astfel, potrivit dpa, cele patru state s-au distantat de majoritatea tarilor membre ale UE care au ales sa nu-si trimita reprezentantii la aceasta ceremonie israeliana.
UPDATE Purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat, miercuri, ca nu stie daca premierul a fost informat de faptul ca ambasadorul Fuad Kokaly a fost rechemat la Ramallah.

"Nu stiu sa raspund la aceasta intrebare. Cat am fost eu in sedinta de Guvern, nu. Dar nu stiu daca premierul a fost informat sau nu", a declarat Nelu Barbu, intrebat daca ministrul de Externe sau un alt reprezentant al MAE au informat-o pe Viorica Dancila de decizia statului palestinian.

Nemultumirea Palestinei

UE a respins recunoasterea de catre presedintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitala a Israelului si decizia liderului de la Casa Alba de a transfera Ambasada SUA din Tel Aviv la Ierusalim, o initiativa ce a suscitat indignarea palestinienilor.
Palestinienii vad in acest demers o negare a revendicarii lor asupra Ierusalimului de Est, pe care il doresc capitala a statului la care aspira.

Conducerea palestiniana a suspendat contactele cu oficialii americani dupa anuntul facut de Donald Trump pe 6 decembrie privind recunoasterea Ierusalimului drept capitala a Israelului.

Citeste si Palestinienii si-au rechemat reprezentantul in SUA, dupa ce Trump a jubilat intr-o zi tragica pentru eiAmbasada SUA a fost mutata la Ierusalim: Netanyahu vede "o zi glorioasa", in timp ce protestele palestinienilor au fost inabusite in sangeUn bebelus palestinian a murit in timpul violentelor de la frontiera cu IsraelulCe spune Netanyahu dupa ce armata israeliana a ucis zeci de palestinieni in ziua mutarii ambasadei SUA
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 16 Mai 2018, ora 15:39

 Articol citit de 9193 ori

Citeste si: