Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > NATO
A   A   A

O fregata norvegiana care a participat la manevrele NATO s-a lovit cu un vas comercial

O fregata norvegiana care a participat la manevrele NATO s-a lovit cu un vas comercial
foto: captura video
O fregata norvegiana care se intorcea de la Exercitiul NATO "Trident Juncture" a intrat in coliziune cu un vas comercial maltez, opt persoane fiind ranite, informeaza BBC News online.

Accidentul a avut loc in zona Hjeltefjord, in apropierea orasului Bergen. Fregata norvegiana KNM Helge Ingstad s-a lovit cu petrolierul maltez Sola TS.

Cei 137 de membri ai echipajului navei militare norvegiene au fost evacuati. Fregata s-a inclinat periculos in urma coliziunii si exista riscul de a nu putea fi reabilitata.

"Din cauza avariilor suferite, fregata a fost mutata intr-un loc sigur", a transmis Comandamentul naval NATO. Nava militara a fost adusa la mal, in apropierea zonei in care a avut loc coliziunea.
Opt persoane au fost ranite in urma accidentului.

In momentul coliziunii, fregata KNM Helge Ingstad se intorcea de la Exercitiul NATO "Trident Juncture".

Nava malteza tocmai plecase de la un terminal petrolier, conform agentiei Reuters. Cei 23 de marinari de la bordul navei comerciale sunt in siguranta, iar vasul a revenit in port pentru verificari.

Autoritatile norvegiene si Alianta Nord-Atlantica vor investiga circumstantele producerii incidentului.

Fregata KNM Helge Ingstad care fara elicopterele de la bord are valoarea de 3,5 miliarde de coroane norvegiene (367 milioane de euro), nu este asigurata, informeaza postul NRK si si site-ul NorwayToday.info.
Facebook ShareTweet
 Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 19:34

 Articol citit de 1951 ori

Citeste si: