O femeie ar putea ajunge la inchisoare dupa ce a insultat-o pe Facebook pe sotia fostului sot

Luni, 08 Aprilie 2019, ora 08:51
3574 citiri
O femeie ar putea ajunge la inchisoare dupa ce a insultat-o pe Facebook pe sotia fostului sot
Foto: Arhiva Ziare.com

O britanica ar putea face doi ani de inchisoare in Dubai pentru ca ar fi folosit limbaj necorespunzator cu privire la noua sotie a fostului sot, pe Facebook.

Laleh Shahravesh, in varsta de 55 de ani, originara din sud-vestul Londrei, a fost arestata impreuna cu fiica sa adolescenta pe aeroportul din Dubai in martie. Ea ar putea face doi ani de inchisoare si ar putea fi nevoita sa plateasca o amenda de 50.000 de lire pentru doua postari de pe Facebook pe care le-a facut cand locuia in Marea Britanie in 2016, conform gruparii de activisti Detained in Dubai ("Retinuti in Dubai"), scrie The Guardian.

Femeia se afla impreuna cu fiica sa in Dubai pentru a participa la inmormantarea fostului sot, care a murit din cauza unui atac de cord pe 3 martie.

Fiica sa in varsta de 14 ani a putut zbura apoi acasa si in prezent locuieste cu rudele. Un purtator de cuvant al Ministerului de Externe din Marea Britanie a afirmat ca staff-ul institutiei incearca sa o ajute pe femeie dupa ce a fost retinuta in Emiratele Arabe Unite (EAU).

El a precizat: "Suntem in contact cu autoritatile din EAU privind cazul ei".

Shahravesh a fost casatorita cu fostul sot timp de 18 ani si cei doi au locuit in Dubai timp de opt luni.

Ea se intorsese la Londra impreuna cu fiica ei in timp ce sotul a ramas in Dubai avand in plan sa se alature familiei ulterior. Cateva luni mai tarziu, Shahravesh a primit acte de divort, iar la scurt timp a vazut fotografii pe Facebook care aratau ca fostul ei sot s-a recasatorit, conform activistilor.

Ea a postat atunci doua comentarii online, scrise in limba Farsi, intr-unul dintre ele Shahravesh spunand: "Sper sa intri sub pamant idiotule. Blestemat sa fii". Apoi ea ar fi facut un comentariu nepotrivit despre noua sotie.

Radha Stirling, directoarea Detained in Dubai a declarat ca aceasta experienta este "dureroasa" pentru familia clientei sale.

Fiica lui Shahravesh ii va trimite o scrisoare liderului din Dubai si premierului Emiratelor Arabe Unite pentru a cere eliberarea mamei.

Shahravesh a fost eliberata pe cautiune si in prezent este cazata la un hotel dupa ce i-a fost confiscat pasaportul, conform BBC.

Stirling a facut apel la oficialii britanici sa avertizeze cetatenii cu privire la legile despre defaimare si infractiuni cibernetice din Emiratele Arabe Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#femeie inchisoare insulta Facebook , #stiri externe
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Si pe Stan cand il arestati, ca asta insulta pe toata lumea?