O britanica s-a alaturat Statului Islamic: "Crestinii trebuie sa fie decapitati"

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 21:32
12271 citiri
O britanica s-a alaturat Statului Islamic: "Crestinii trebuie sa fie decapitati"
Foto: Daily Mail

O britanica in varsta de 45 de ani s-a alaturat Statului Islamic si trimite, prin intermediul retelelor de socializare, amenintari la adresa crestinilor.

Sally Jones s-a casatorit cu Junaid Hussain, barbat suspectat pentru decapitarea jurnalistului american James Foley. Ea si-a abandonat cei doi copii, s-a convertit la islamism, alaturandu-se jihadistilor insetati de sange care strabat Siria si Irak, potrivit Daily Mail.

Se pare ca Jones a plecat in orasul sirian Raqqa la finalul anului trecut, dupa ce l-a cunoscut pe Internet pe Junaid Hussain, in varsta de 20 de ani. Hussain este hacker. El a fost arestat in 2012 pentru ca a furat informatii sensibile de la un consilier al lui Tony Blair si pentru ca a blocat, prin apeluri false, o linie telefonica directa anti-terorism.

Statul Islamic - Cui ii apartine vina pentru ascensiunea teroristilor?

El a plecat in Siria alaturi de rapperul Abdel-Majed Abdel Bary si lupta acum alaturi de Statul Islamic.

Jones, care acum se numeste Sakinah Hussain, poarta vesminte islamice si posteaza adesea mesaje de amenintare pe retelele de socializare.

"Voi, crestinilor, trebuie sa fiti decapitati cu un cutit si sa fiti agatati pe balustradele din Raqqa. Veniti aici si voi face asta pentru voi", a scris ea.

De asemenea, Jones posteaza fotografii cu ea si sotul ei inarmati.

Fratele femeii, in varsta de 52 de ani, s-a declarat socat de alegerea femeii de a se converti la islamism.

"Este foarte dureros pentru familia mea si nu vreau sa iau parte la acest lucru. S-a indragostit si a plecat", a declarat el.

Un vecin a declarat ca Jones trecea printr-o faza, crezandu-se vrajitoare: "Incepuse sa creada ca este vrajitoare. A postat fotografii cu ea purtand o mantie si a declarat ca poate vorbi cu spiritele".

Nu se stie insa ce s-a intamplat cu cei doi fii ai sai, in varsta de 10 si 14 ani, pe care ii descria intr-o postare pe Facebook ca fiind iubirile vietii sale.

Contactata de jurnalisti, Jones a sters postarile, inclusiv cele care contineau amenintari.

Un purtator de cuvant al Politiei Metropolitane a cerut oamenilor sa ii ajute pentru a-i identifica pe cei care adera la terorism.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#britanica aderare Statul Islamic, #terorism femeie Marea Britanie, #femeie amenintari Siria , #Siria
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza Strainul
Strainul
rank 3
Poza este reusită. Are inteligenta unei curci a cărei