Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Noua Zeelanda
A   A   A

Numele lui Serban Cantacuzino si Stefan cel Mare, pe arma unui atacator din Noua Zeelanda (Foto)

Numele lui Serban Cantacuzino si Stefan cel Mare, pe arma unui atacator din Noua Zeelanda (Foto)
Foto: Captura ecran Twitter/ @BVasylchenko
Unul dintre autorii atacurilor armate din Noua Zeelanda a avut asupra sa o arma pe care era scris numele lui Serban Cantacuzino, care a fost domn al Tarii Romanesti in secolul XVII.

Este vorba despre australianul Brenton Tarrant, de 28 de ani, care s-a filmat in timp ce vana la propriu victimele in moschee si a transmis live pe Facebook atacul. El a scris mai multe nume de personaje istorice pe incarcatoarele armelor si a postat fotografii cu ele pe Twitter.

Pe unul dintre acestea apare scris numele lui Serban Cantacuzino, care a fost domnul Tarii Romanesti, intre 1678 si 1688.

De asemenea, pe alta arma apare numele lui Stefan cel Mare, care a fost domnul Moldovei intre anii 1457 si 1504.
Tra i riferimenti "culturali" degli attentatori di #Christchurch compare in bella vista anche il re moldavo Stefan cel Mare, artefice del grande successo militare contro i turchi nella battaglia di Vaslui (1475) .@limesonline @GermanoDottori @simo_benazzo @AndreaColandrea @darioq pic.twitter.com/24kNP1RHFG- Mirko Mussetti (@mirkomussetti) March 15, 2019

Alte nume care mai apar pe incarcatoare sunt Edward Codrington (amiral britanic, care a participat la batalia de la Trafalgar si la batalia de la Navarino), Marco Antonio Bragadin (comandant venetian care a aparat fara succes Ciprul de otomani si a murit torturat de acestia) sau Ernst Rudiger von Starhemberg (generalul care a aparat Viena in 1683).
De altfel, pe un alt incarcator apare scris "Vienna 1683", care face referire la asediul Vienei, mai precis al doilea asediu al orasului, care a avut loc intre 15 iulie si 12 septembrie 1683.

Intre timp, contul de Twitter a fost sters, insa internautii care au apucat sa salveze fotografiile le-au facut publice pe conturile personale:

Name of peoples written on gun??
Is this a revenge? #Christchurch #NewZealandShooting pic.twitter.com/jlbksnn8nx- H a م a s (psl 🔥🔥 hai 🎉) (@screen_shotx) March 15, 2019

The (alleged) twitter account of the #ChristchurchMosqueAttack terrorist has been suspended already, I took screenshots as well of his posts showing the (alleged) weapons used in the attack.
Unfortunately I didn't save the pictures as such. pic.twitter.com/iFWj3Yk7qZ- Bogdan Vasylchenko (@BVasylchenko) March 15, 2019

Potrivit News.com, atacatorul a publicat online si un manifest de 73 de pagini in care isi explica gestul. El a vrut, potrivit documentului, sa "reduca direct rata de imigrare in tarile europene".

Amintim ca zeci de persoane au murit sau au fost ranite, vineri, in urma unor atacuri armate care au avut loc la doua moschei, din Christchurch, Noua Zeelanda.

Iata aici detalii - Atacuri armate cu zeci de morti si raniti la doua moschei din Noua Zeelanda. Unul dintre teroristi a transmis live pe Facebook (FotoVideo)
Facebook ShareTweet
 Vineri, 15 Martie 2019, ora 11:46

 Articol citit de 16323 ori

Citeste si: