Ninsori record la Moscova. Stratul de zapada a atins 36 de centimetri (Video)

Miercuri, 13 Februarie 2019, ora 19:19
3656 citiri
Ninsori record la Moscova. Stratul de zapada a atins 36 de centimetri (Video)
Foto: Arhiva Pixabay

Zeci de zboruri au fost anulate, din cauza unor ninsori-record, care au condus la formarea unui strat de 36 de centrimetri de zapada, ce au afectat Moscova, relateaza AFP.

Potrivit agentiei de presa RIA Novosti, care citeaza serviciile meteorologice ale capitalei ruse, "un nou record zilnic de precipitatii in 140 ani de inregistrare a fost batut" in noaptea de marti spre miercuri, la Moscova, care a batut de asemenea "precedentul record ce data din iarna lui 1995".

Un strat de zapada de 36 de centimetri a acoperit capitala rusa, precizeaza Centrul meteorologic Fobos pe site, adaugand ca "ninsorile se vor domoli (miercuri) seara si se vor opri in cursul noptii" de miercuri spre joi.

Transporturile publice functionau, cu toate acestea, in mod normal, iar marile artere erau doar un pic mai blocate ca de obicei.

Numai aeroporturile erau afectate. Compania nationala Aeroflot a hotarat inca de marti sa anuleze aproximativ 70 de zboruri cu plecarea sau sosirea pe Aeroportul moscovit Seremetievo, pentru a evita un blocaj. Cateva zeci de zboruri prezentau intarzieri miercuri.

"Un record de ninsori vechi de 20 de ani a fost batut. In afara de asta, temperaturi extreme. Toate serviciile municipale lucreaza in regim deplin. Fiti atenti pe drumuri si trotuare", a declarat primarul Moscovei Serghei Sobianin, pe contul sau de Twitter.

Posturile de televiziune ruse prezentau miercuri imagini cu utilaje de deszapezit actionand in capitala rusa, unde serviciile muncipale sunt obisnuite sa faca fata unor asemenea ninsori.

Aproape 60.000 de agenti si 14.000 de vehicule sunt folosite de Serviciul drumurilor al Moscovei in vederea deszapezirii, fara a pune la socoteala muncitori de la alte servicii sau intreprinderi private.

Cantitatile de zapada cazute risca sa se transforme in balti uriase la sfarsitul saptamanii, in contextul in care se anunta temperaturi pozitive, neobisnuit de mari pentru acest anotimp.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#ninsori record Moscova, #ninsori record Rusia , #Rusia
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Poza Injineru
Injineru
rank 5
Inghesuiala mare azi la Moastele lui LENIN ?