Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > America
A   A   A

Nicolas Maduro, inculpat pentru ''narco-terorism'' in SUA. Recompensa de 15 milioane de dolari pentru informatii care duc la arestare

Nicolas Maduro, inculpat pentru ''narco-terorism'' in SUA. Recompensa de 15 milioane de dolari pentru informatii care duc la arestare
Foto: Arhiva Facebook/ Nicolas Maduro
Presedintele venezuelean Nicolas Maduro si mai multi membri ai regimului sau au fost inculpati in SUA pentru "narco-terorism", a anuntat joi ministrul american al justitiei, Bill Barr.

Ei sunt acuzati ca "au participat la o asociere de infractori ce implica o organizatie terorista extrem de violenta, Fortele Armate Revolutionare ale Columbiei (FARC), si la un efort menit sa inunde SUA cu cocaina", a anuntat ministrul intr-o videoconferinta de presa, informeaza AFP si dpa.

De asemenea, Statele Unite au anuntat ca ofera o recompensa de 15 milioane de dolari pentru orice informatie care ar conduce la arestarea lui Maduro.

Inculparea lui Maduro a fost anuntata cu o ora inainte, pe Twitter, de senatorul american Marco Rubio, precum si de mai multe mass-media care citau surse anonime, anticipand videoconferinta lui Bill Barr consacrata Venezuelei.
Aflat la conducerea Venezuelei din 2013, Nicolas Maduro a fost reales pentru un al doilea mandat in 2018, in urma unui scrutin boicotat de opozitie, care i-a respins rezultatele, la fel ca majoritatea comunitatii internationale.

SUA, precum si alte circa 60 de tari, il sustin pe liderul opozitiei venezuelene Juan Guaido, pe care l-au recunoscut drept presedinte interimar.

Washingtonul incearca de atunci sa sufoce guvernul lui Nicolas Maduro cu o serie de sanctiuni economice. Obiectivul afisat al lui Donald Trump este sa contribuie la inlaturarea succesorului lui Hugo Chavez, mare dusman al "imperialismului nord-american".

Nicolas Maduro continua sa fie sustinut de China, Rusia si Cuba.
Facebook ShareTweet
 Joi, 26 Martie 2020, ora 18:20

 Articol citit de 3631 ori

Citeste si: