NATO la 70 de ani: Rusia ii ureaza Aliantei "pace interioara"

Joi, 04 Aprilie 2019, ora 20:07
3168 citiri
NATO la 70 de ani: Rusia ii ureaza Aliantei "pace interioara"

Rusia i-a urat joi Aliantei Nord-Atlantice 'pace interioara', cu ocazia implinirii a 70 de ani de la crearea NATO, care a sarbatorit aceasta data aniversara printr-o reuniune ministeriala la Washington, informeaza dpa si TASS.

'Ce ne-am dori sa-i uram NATO la aceasta data aniversara? Probabil, pace interioara si mai putina nervozitate. Speram ca ea sa evite sa se concentreze pe obsesii si fobii', a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, intr-o postare pe Twitter. Ea a rostit aceeasi felicitare si intr-o conferinta de presa la sediul MAE rus.

In acelasi timp, reprezentanta diplomatiei ruse a subliniat disponibilitatea Moscovei pentru o cooperare constructiva pe plan international, inclusiv cu Alianta Nord-Atlantica.

'Escaladarea tensiunilor militaro-politice nu este alegerea Rusiei', a declarat Zaharova, reiterand disponibilitatea tarii sale de a construi o relatie de parteneriat cu blocul nord-atlantic.

Relatiile dintre Rusia si NATO sunt in prezent la cel mai scazut nivel de la incheierea Razboiului Rece, criza intre cele doua parti intervenind dupa anexarea de catre Moscova a peninsulei Crimeea in 2014. Tensiunile s-au acutizat dupa ce Moscova a fost acuzata ca acorda sprijin militar separatistilor prorusi din estul Ucrainei si a militarizat peninsula anexata in Marea Neagra. Ulterior, criza s-a amplificat o data cu acuzatiile privind amestecul Kremlinului in alegerile prezidentiale din SUA in 2016, otravirea cu agent neurotoxic de tip militar Noviciok a unui fost agent dublu rus in Marea Britanie de catre ofiteri GRU (Serviciul de informatii al armatei ruse) si incercarile Moscovei de a dezbina Occidentul.

Cele 29 de tari membre ale NATO au incercat joi la Washington sa-si arate unitatea in fata 'agresiunilor' Rusiei, in contextul in care la 4 aprilie se implinesc 70 de la crearea Aliantei Nord-Atlantice in 1949 pentru a contracara Uniunea Sovietica in debutul Razboiului Rece.

Lumea de atunci s-a schimbat, dar Moscova ramane principala 'amenintare' din perspectiva Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord, celebrata ca fiind cea mai veche si mai eficienta alianta din istorie, potrivit AFP.

Citeste si 70 de ani de NATO: Alianta in stare de criza

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#NATO urare Rusia pace interioara , #NATO
Comentarii