Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Moscova ia o decizie cu valoare de simbol: Pune Crimeea pe o bancnota noua

Moscova ia o decizie cu valoare de simbol: Pune Crimeea pe o bancnota noua
Foto: Arhiva Pixabay
Rusia a prezentat, joi, o noua bancnota pe care sunt imprimate imagini din Crimeea, peninsula ucraineana anexata de Moscova in 2014.

Aceasta bancnota, in valoare de 200 de ruble (2,92 de euro), este ilustrata cu imaginea unui monument dedicat gloriei Marinei inaltat in orasul Sevastopol, avanport al Flotei Ruse la Marea Neagra, si a unor ruine greco-romane din orasul Chersonesos (Hersones), informeaza AFP.

Aceste imagini au fost selectate in urma unui concurs national organizat anul trecut, potrivit Bancii Centrale a Rusiei.

"Aceasta reflecta dorinta poporului rus de a vedea aceste simboluri pe bancnote", a dat asigurari presedintele Bancii Centrale, Elvira Nabiullina.

Crimeea a fost anexata de Moscova in 2014, dupa ocuparea peninsulei de catre trupele ruse si un referendum calificat drept ilegal de Kiev si de tarile occidentale.
Aceasta anexare a dus la impunerea unor sanctiuni europene si americane la adresa Rusiei, inca in vigoare.

Rubla a devenit moneda oficiala in Crimeea pe 24 martie 2014.

La sfarsitul lui 2015, Rusia a mai emis o bancnota in valoare de 100 de ruble, cu imagini din Crimeea si Sevastopol.

Federatia Rusa a mai prezentat joi o noua bancnota, in valoare de 2.000 de ruble, ilustrata cu imagini de pe cosmodromul rus Vostocinii (in Extremul Orient), unde in aprilie 2016 a avut loc prima lansare a rachetei Soiuz-2.1a.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 12 Octombrie 2017, ora 19:36

 Articol citit de 1192 ori

Citeste si: