Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > stiri internationale
A   A   A

Masacru de Craciun in Nigeria - crestini atacati in biserica

Masacru de Craciun in Nigeria - crestini atacati in biserica
Foto: Canada.com
Cel putin 12 oameni au fost ucisi in nordul Nigeriei, chiar in ajunul Craciunului, in timp ce ascultau slujba la biserica. Atacurile au vizat doua biserici crestine.

Primul atac a avut loc la Biserica lui Christos din provincia Yobe, anunta CNN. A fost deschis focul impotriva credinciosilor care se rugau, fiind ucisi sase oameni, inclusiv pastorul. Biserica a fost apoi incendiata.

Enoriasii crestini au fost atacati apoi si intr-o biserica baptista din Maiduguri, aflat in statul Borno. Diaconul si cinci membri ai bisericii au fost omorati.

Anul trecut, in aceeasi perioada din preajma Craciunului, au fost ucisi 30 de oameni. Vinovat de crime ar fi un grup islamist, intitulat Boko Haram.

"Membrii acestui grup sunt suspectati ca au deschis focul asupra credinciosilor din cel putin 18 biserici in ultimii doi ani. In Maiduguri, grupul i-a fortat pe barbatii crestini sa se converteasca la islamism, altfel vor fi condamnati la moarte", se arata intr-un raport din luna octombrie al Human Rights Watch.
Presedintele nigerian, Goodluck Jonathan, a promis ca, anul viitor, bisericile crestine vor fi mai bine aparate.
Facebook ShareTweet
 Marti, 25 Decembrie 2012, ora 21:08
 Autor:Ovidiu Albu

 Articol citit de 3192 ori

Citeste si: