Kurzii avertizeaza: Teroristii ISIS evadeaza cu sutele! Daca Turcia continua sa ne atace, inchisorile vor ramane nepazite UPDATE

Duminica, 13 Octombrie 2019, ora 16:18
16864 citiri
Kurzii avertizeaza: Teroristii ISIS evadeaza cu sutele! Daca Turcia continua sa ne atace, inchisorile vor ramane nepazite UPDATE
Foto: Arhiva Pixabay

Fortele democrate siriene avertizeaza ca - in cazul in care Turcia nu inceteaza sa le atace - vor fi nevoite sa lase aproape nepazite inchisori in care se afla teroristi din ISIS. Deja, din cauza agitatiei create de luptele din ultimele zile, peste 700 de teroristi dintr-o tabara din apropierea granitei Siriei cu Turcia ar fi scapat.

UPDATE Foretele armate kurde au anuntat ca nu mai putin de 785 de cetateni straini (adica fara cetatenie siriana - n.red.) retinuti la Ain Issa pentru colaborare cu ISIS au reusit sa evadeze, in ultimele 5 zile, informeaza Reuters.

Militarii sustin ca tabara a fost atacata de "mercenari" si ca portile au fost deschide astfel incat "elementele Daesh" - adica partizanii ISIS - au reusit sa evadeze.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului n-a confirmat cifrele militarilor kurzi. Cu toate acestea, a transmis ca din informatiile pe care le are, circa 100 de persoane au evadat, intr-adevar.

Potrivit Reuters, oficialii kurzi sustin ca o astfel de tarabara in care se afla 12.000 de detinuti ar trebui pazita de circa 700 de soldati. Insa acum mai sunt acolo doar 60-70 de soldati de paza, din cauza ca restul s-au dus in vest sa lupte cu invasatorii turci.

Turcia a inceput inca de la mijlocul saptamanii trecute un atac de proportii asupra unor zone din nord-estul Siriei. Presedintele turc, Recepp Taypp Erdogan, isi doreste de mai multa vreme ca respectiva regiune, controlata in principal de forte armate kurde, sa devina o "zona sigura", situata intre Turcia si Siria.

Atacurile au creat un scandal international. Presedintele Donald Trump a anuntat ca ia in calcul sanctiuni la adresa Ankarei. De asemenea, Vladimir Putin a transmis ca toate fortele militare straine ar trebui sa se retraga din Siria. In plus, a spus Putin, chiar si el isi va retrage trupele, daca i-o va cere presedintele sirian Bashar al-Assad.

Cu toate acestea, turcii si-au continuat ofensiva in Siria. Vineri si sambata, circa 100.000 de oameni din nord-estul Siriei au fost nevoiti sa se refugieze din calea fortelor turce. S-au creat chiar si tabere pentru a-i caza pe unii dintre refugiati. In plus, turcii au incercat sa puna stapanire pe o autostrada numit M4, care leaga marile orase siriene din nord.

Or, Fortele democrate siriene - din care fac parte, in principal, soldati kurzi - vor sa isi apere teritoriul de turci. In context, un comandant kurd a declarat ca va fi nevoie de o mobilizare generala pentru a respinge atacurile.

"Protectia inchisorilor cu membrii ISIS nu va mai reprezenta prioritatea noastra. Daca Turcia continua atacurile, apararea teritoriului nostru va fi prioritara", a spus militarul, citat de The Guardian.

Deja Occidentul considera ca inchisorile in care sunt tinuti membri ISIS, in Siria, sunt nesigure. Iar situatia s-ar putea inrautati considerabil, in conditiile in care kurzii ar relaxa paza inchisorilor, iar formatiunile care s-au desprins din ISIS le-ar ataca iar si iar, in incercarea de a-i elibera pe teroristii captivi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Turcia ataca Siria, #kurzi prizonieri ISIS, #Turcia ISIS Siria , #Siria
Comentarii