Israelienii Beny Steinmetz si Tal Silberstein vor fi eliberati conditionat, dupa ce s-au inteles cu politia

Joi, 17 August 2017, ora 20:41
3919 citiri
Israelienii Beny Steinmetz si Tal Silberstein vor fi eliberati conditionat, dupa ce s-au inteles cu politia
Foto: Arhiva Ziare.com

Miliardarul israelian Beny Steinmetz si consultantul politic Tal Silberstein vor fi eliberati conditionat in urma unui acord convenit cu politia, anunta politia israeliana.

Cei doi au fost arestati in Israel la inceputul acestei saptamani, pentru acuzatii de spalare de bani, obstructionarea justitiei, dare de mita si altele, in urma unei anchete comune a autoritatilor elvetiene si americane. Alte cateva persoane au fost arestate, printre care presedintele actual al companiei de telecomunicatii Bezeq, David Ganot, aminteste publicatia Times of Israel.

Purtatoarea de cuvant a politiei israeliene, Luba Samri, a declarat ca Beny Steinmetz, un magnat in domeniul exploatarii minelor de diamant, stabilit la Geneva, si Tal Silberstein, fost consilier al cancelarului austriac Christian Kern, au ajuns la un acord cu privire la locul eliberarii lor din arest, ei urmand sa fie eliberati vineri.

Steinmetz a mai fost arestat pe 19 decembrie anul trecut si acuzat de plata a milioane de dolari drept mita in Republica Guineea in schimbul facilitarii intereselor sale de afaceri in aceasta tara. El a fost plasat sub arest la domiciliu si eliberat ulterior. Potrivit revistei Forbes, averea sa este estimata la 1,02 miliarde dolari, ceea ce il face unul dintre cei mai bogati oameni din Israel.

Tribunalul Rishon Letzion a aprobat acordul cu politia si, prin urmare, nu va avea loc o sedinta a instantei in legatura cu arestarea celor doi, a precizat purtatorul de cuvant a politiei israeliene.

Cotidianul israelian Haaretz a relatat marti ca arestarea miliardarului israelian Beny Steinmetz, in baza unor suspiciuni care includ frauda si spalarea de bani, are legatura cu un dosar in cazul lui in Romania.

In cursul audierii privind arestul preventiv al lui Steinmetz, ce a avut loc luni la Tribunalul Rishon Letzion, ofiterul de investigatii Avshalom Ahrak a afirmat ca acuzatiile impotriva lui se refera, de asemenea, la presupuse infractiuni in Romania.

In martie 2006, Steinmetz a fost inculpat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) din Romania pentru complicitate la spalare de bani, trafic de influenta si formarea unui grup infractional organizat, impreuna cu alti 13 suspecti, inclusiv Tal Silberstein.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Beny Steinmetz eliberat conditionat, #Tal Silberstein eliberat conditionat, #Beny Steinmetz intelegere politie, #Beny Steinmetz infractiuni Romania , #Israel
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ce ciudat! Nici judecătorul, nici procurorul nu se ocupă cu arestări