In replica la miscarile Rusiei din Crimeea, SUA au trimis bombardiere cu capacitati nucleare in Europa

Joi, 21 Martie 2019, ora 12:21
10602 citiri
In replica la miscarile Rusiei din Crimeea, SUA au trimis bombardiere cu capacitati nucleare in Europa
Foto: Arhiva Pixabay

Fortele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii au trimis in Europa sase bombardiere B-52 capabile de a purta incarcatura nucleara.

Acestea au fost trimise pentru exercitii de "integrare si pregatire aviatica" alaturi de aliatii regionali si partenerii NATO, insa miscarea este vazuta ca un "mesaj puternic" catre Rusia, care sarbatoreste in aceste zile 5 ani de la anexarea Crimeii.

Luni, 4 bombardiere B-52 au efectuat zboruri in mai multe locatii din Europa, inclusiv in Marea Norvegiei, Marea Baltica/Estonia si Marea Mediterana/Grecia, potrivit Fortelor Aeriene americane.

Bombardiere B-52 de la baza aeriana Andersen din Guam si RAF Fairford (Gloucestershire, Anglia) au efectuat, de asemenea, zboruri de "familiarizare in teritoriile din Indo-Pacific si Europa", conform CNN.

"Zborurile din Indo-Pacific si Europa au demonstrat angajamentul SUA fata de aliati si parteneri prin angajarea la nivel mondial a fortelor militare", au transmis Fortele Aeriene ale SUA intr-un comunicat de presa.

Amintim ca aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Fortelor Aeriene Romane au desfasurat, in septembrie 2018, activitati de antrenament in comun in spatiul aerian al tarii noastre cu un bombardier strategic american de tip B-52.

Tensiunile dintre SUA si Rusia s-au amplificat constant in ultimele luni, dupa confiscarea de catre Rusia a navelor ucrainene si capturarea marinarilor, dupa o confruntare in stramtoarea Kerci, in noiembrie.

Actiunile Rusiei si retinerea marinarilor ucraineni l-au determinat pe presedintele Donald Trump sa anuleze o intrevedere planificata cu presedintele rus Vladimir Putin, in timpul summit-ului G20 din Argentina, anul trecut.

Moscova a continuat sa isi intensifice propria prezenta militara in regiune, determinand SUA sa faca acelasi lucru.

Marti, Rusia a decis sa desfasoare in Crimeea bombardiere strategice Tupolev Tu-22M3, capabile sa transporte rachete nucleare, ca raspuns la instalarea de catre Statele Unite a bazei lor antiracheta in Romania.

Iata aici detalii - Rusia aduce bombardiere strategice in Crimeea, ca raspuns la sistemul antiracheta de la Deveselu

A.D.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#SUA bombardiere B52 Europa, #SUA bombardiere Europa , #America