Imaginile dezastrului din California: 48 de oameni au murit si sute sunt disparuti (Foto&Video)

Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 09:49
2368 citiri
Imaginile dezastrului din California: 48 de oameni au murit si sute sunt disparuti (Foto&Video)
Foto: captura Youtube

Bilantul incendiului din nordul Californiei, cel mai distrugator din istoria acestui stat american, a ajuns la 48 de morti, au anuntat, marti seara, autoritatile. Numarul oamenilor disparuti depaseste 200.

Sase persoane au fost descoperite decedate, marti, in nordul capitalei statului, Sacramento, in localitatea Paradise, una dintre cele mai afectate de incendiul masiv, a anuntat seriful comitatului Butte, Kory Honea, intr-o conferinta de presa, arata DPA si Reuters.

Potrivit informatiilor oferite de Honea, a fost solicitata suplimentarea echipelor de interventie cu o suta de militari din cadrul Garzii Nationale in vederea eficientizarii eforturilor de cautare a ramasitelor umane astfel incat locuitorii evacuati sa poata reveni.

Autoritatile si-au exprimat speranta ca in urmatoarele zile vor putea oferi un interval de timp in care locuitorii vor putea reveni in zona evacuata.

Seriful a mentionat ca au fost raportate optsprezece furturi si ca sase persoane au fost arestate marti.

Intre timp, Pacific Gas and Electric Co (PG&E) si compania-mama au fost date in judecata de avocati care reprezinta mai multe victime ale incendiului, conform San Francisco Chronicle. In actiunea intentata la Curtea suprema din San Francisco initiatorii procesului pretind ca incendiul ar fi fost provocat de intretinerea defectuoasa a retelei de distributie a energiei electrice de catre compania furnizoare.

Cauza incendiului se afla "in curs de investigare", au precizat autoritatile in cadrul conferintei de presa.

Incendiul s-a raspandit pe circa 52.600 de hectare si este controlat in proportie de 35%, a informat Departamentul forestier si de protectie impotriva incendiilor din California (Cal Fire).

Camp Fire a devenit cel mai mortal si distrugator incendiu din California, intrecand in amploare incendiul Griffith Park din Los Angeles County care a provocat decesul a 29 de persoane in anul 1933.

5.615 de pompieri si forte din cadrul personalului de urgenta se lupta cu acest incendiu, insa autoritatile estimeaza ca flacarile nu vor fi stinse inainte de sfarsitul lunii.

In total, 8.817 de proprietati au fost distruse de incendiul Camp Fire care a mistuit 52.600 de hectare, potrivit autoritatilor. Peste 50.000 de locuitori sunt in continuare evacuati.

La cateva sute de mile distanta spre sud, incendiul a mistuit 39.000 de hectare de teren din California, a distrus peste 400 de structuri si a provocat evacuarea a 200.000 de persoane din zonele montane si de la poalele dealurilor din apropiere de Malibu. Potrivit informatiilor oferite de autoritati marti, acest incendiul era controlat in proportie de 35%.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#incendiu California 48 morti, #incendiu California , #America