Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Germania blocheaza aderarea Turciei la UE - Surse

Joi, 20 Iunie 2013, ora 23:58
2233 citiri
Germania blocheaza aderarea Turciei la UE - Surse
Foto: Arhiva

Germania a blocat joi deschiderea unui nou capitol in negocierile de aderare a Turciei la UE, protestand astfel fata de reprimarea manifestatiilor din aceasta tara, relateaza agentia EFE citand surse diplomatice.

Germania, sustinuta de Olanda, a cerut mai mult timp pentru ca Parlamentul de la Berlin sa dezbata aceasta chestiune. Deschiderea acestui nou capitol de negocieri, cel de Politica Regionala, necesita votul unanim al celor 27 de state membre si o decizie pozitiva ar fi avut o semnificatie simbolica substantiala in contextul in care negocierile de aderare cu Ankara, incepute in anul 2005, au avansat foarte lent din cauza reticentelor unor state ca Germania sau Franta si a conflictului dintre Turcia si Cipru.

In aceeasi zi, ministrul turc al afacerilor europene, Egemen Bagis, a cerut cancelarului Angela Merkel sa nu faca din aderarea Turciei la UE o tema pentru politica interna germana. "Daca doamna Merkel cauta material politic destinat politicii sale interne in vederea alegerilor, acest material nu trebuie sa fie Turcia", a spus oficialul turc, citat de AFP, referindu-se la alegerile legislative care se vor desfasura in Germania in luna septembrie.

Tarile europene si-au intensificat in ultimele zile criticile fata de actiunile represive brutale ordonate de guvernul turc impotriva recentelor manifestatii antiguvernamentale. Cancelarul Angela Merkel a considerat saptamana trecuta interventia politiei turce impotriva protestatarilor ca fiind "mult prea dura".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Germania blocheaza Turcia UE, #Merkel Turcia UE, #aderare Turcia UE , #Turcia