Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Papa
A   A   A

E oficial: Papa Francisc vine in Romania

E oficial: Papa Francisc vine in Romania
Foto: Arhiva Hepta.ro
Papa Francisc vine anul acesta in Romania. Suvernul Pontif va ajunge in Bucuresti pe 31 mai 2019 si va ramane in tara noastra pentru 3 zile, informeaza Administratia Prezidentiala.

El va vizita orasele Bucuresti, Iasi si Blaj si Sanctuarul marian de la Sumuleu Ciuc.

"Primind invitatia presedintelui Romaniei, a autoritatilor statului si a Bisericii Catolice din Romania, Sanctitatea Sa Papa Francisc va intreprinde o vizita apostolica in tara noastra in perioada 31 mai - 2 iunie 2019.

Cu aceasta ocazie, Sanctitatea Sa va vizita orasele Bucuresti, Iasi si Blaj si Sanctuarul marian de la Sumuleu Ciuc", informeaza Administratia Prezidentiala intr-un comunicat remis Ziare.com vineri.

De altfel, zvonuri in acest sens au aparut in spatiul public inca din luna octombrie a anului trecut.
Programul de calatorie va fi publicat la o data ulterioara, potrivit sursei citate.

Amintim ca invitatia oficiala a fost facuta de presedintele Klaus Iohannis in luna martie 2017.

Vezi si:
Iohannis, impresionat de papa Francisc: Un lider spiritual autentic, un om cu viziuneKlaus Iohannis, detalii despre intalnirea emotionanta cu papa Francisc - ce au discutatIohannis: Romania are, prin istorie si cultura, vocatia unei relatii speciale cu Sfantul ScaunIohannis: L-am asigurat pe papa Francisc de respectul si admiratia romanilor pentru generozitatea sa
Amintim si ca, in luna mai 2018, premierul Viorica Dancila a efectuat o vizita oficiala in Vatican unde s-a intalnit cu papa Francisc si l-a invitat pe Suveranul Pontif in tara noastra.
Citeste si:
Papa Francisc a intrebat-o pe Dancila daca vrea sa-si termine mandatul si a confirmat ca vine in 2019 in Romania (Foto Video)Dancila i s-a adresat Papei in "romgleza": "Sfintia Voastra, I am very glad for this opportunity" (Video Audio)Dancila i-a oferit Papei seminte de legume si un puiet de mar. A primit de la Suveranul Pontif carti si o medalie din bronz
Precizam ca, in anul 1999, papa Ioan Paul al II-lea a facut o vizita istorica in Romania, prima a unui Suveran Pontif in tara noastra, fiind si prima oara cand papa Ioan Paul al II-lea mergea intr-o tara cu populatie majoritar ortodoxa.

A.D.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 11 Ianuarie 2019, ora 12:26

 Articol citit de 7413 ori

Citeste si: