Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

De la luptator antitero la terorist: Colonelul antrenat in SUA care s-a alaturat Statului Islamic

Sambata, 30 Mai 2015, ora 17:05
8185 citiri
De la luptator antitero la terorist: Colonelul antrenat in SUA care s-a alaturat Statului Islamic
Foto: Vandykerifles.com

Comandantul trupelor de elita din cadrul Politiei din Tadjikistan, care s-a alaturat recent Statului Islamic, a fost atrenat in America de catre specialisti in combaterea terorismului.

Colonelul Gulmurod Khalimov apare intr-un clip al ISIL, in care ameninta Statele Unite cu macelul si chiar precizeaza ca a fost in SUA la antrenamente de trei ori, inclusiv in statul Louisiana, relateaza CNN.

Departamentul de Stat din America a confirmat ca declaratiile dezertorului sunt reale.

"Din 2003 pana in 2014, colonelul Khalimov a participat la cinci cursuri de combatere a terorismului in Statele Unite si Tadjikistan prin programul Securiatea Diplomatica/Asistenta Anti-Terorism al Departamentlui de Stat", a informat purtatorul de cuvant al institutiei Pooja Jhunjhunwala.

Programul este menit sa ii invete pe cursantii din tarile participante cele mai noi tactici antitero, astfel incat sa poata lupta tocmai impotriva militatilor carora li s-a alaturat Khalimov.

Un oficial al Departamentului de Stat a mentionat ca Khalimov a fost antrenat in reactia de criza, managementul tactic al evenimentelor speciale, leadership tactic si alte problematici similare.

Un sef de politie s-a alaturat Statului Islamic: America si Rusia, venim peste voi cu macelul

"Ascultati, porcilor americani, am fost de trei ori in America si am vazut cum va antrenati luptatorii sa ucida musulmani. Cu vointa lui Dumnezeu, voi veni cu aceasta arma in orasele voastre, in casele voastre si va voi omori", a amenintat colonelul in filmarea postata pe Internet.

Apoi, el isi demonstreaza dexteritatea prin impuscarea cu o arma de lunetist a unei rosii aflate la o distanta de peste 20 de metri, iar imaginea se deruleaza cu incetinitorul.

Oficialii americani sunt ingrijorati acum ca acesta le poate furniza jihadistilor Statului Islamic informatii din interior legate de strategiile pe care le folosesc SUA in lupta impotriva teroristilor.

"Este foarte periculos. Niciodata nu e un lucru bun cand un specialist antiterorism devine terorist", a spus fostul ofiter de informatii al armatei americane Michael Breen.

"Stie cum se planuiesc operatiunile antitero. Asa ca stie cum gandesc cei care pazesc anumite obiective importante, stie cum gandesc cei care pazesc o ambasada, de exemplu", a continuat Breen.

La randul sau, fostul lunetist al armatei SUA Paul Scharre a explicat ca acesta ar putea nu doar sa ii antreneze pe luptatorii ISIL, ci si sa fie un recruiter pentru organizatia terorista.

Gulmurod Khalimov a dezertat recent pentru a se alatura Statului Islamic, dupa cum a anuntat el insusi intr-un clip postat pe Internet. Colonelul conducea o unitate speciala numita Omon, care era antrenata sa lupte impotriva criminalilor si a militantilor.

Acesta a disparut la sfarsitul lunii aprilie, iar politistii din Tadjikistan au demarat o ampla operatiune de cautare. Khalimov a reaparut miercuri, insa intr-o filmare pe YouTube in care jura sa aduca jihadul in Rusia si Statele Unite.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#colonel Statul Islamic, #antrenat SUA Statul Islamic , #Statul Islamic