Cum isi justifica Statul Islamic brutalitatea

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 23:21
9265 citiri
Cum isi justifica Statul Islamic brutalitatea
Foto: Arhiva Hepta.ro

Jihadistii Statului Islamic, de multe ori, interpreteaza scripturile islamice dupa cum le convine, pentru a se potrivi nevoilor lor. Insa scuzele pe care le folosesc militantii ISIL pentru brutalitatea de care dau dovada nu se limiteaza la Coran.

Jurnalistii New York Times au stat de vorba cu trei femei care au fugit din Raqqa, Siria, dupa ce au lucrat in cadrul unei brigazi de femei a "politiei morale" a Statului Islamic, inainte de a fugi in Turcia.

Dupa ce s-au alaturat gruparii teroriste, au fost casatorite cu luptatori ISIL, de la care au aflat cum isi justifica reteaua jihadista violenta, relateaza Business Insider.

De ce functioneaza imperiul de teroare al Statului Islamic. Poate fi oprit?

Printre primele lucruri pe care le-au aflat de la sotii lor a fost si urmatoarea explicatie: "Fortele (presedintelui sirian Bashar al) Assad tinteau civili, intrau in case in mijlocul noptii si brutalizau barbati in fata sotiilor lor; luptatorii (ISIL - n.red.) nu au avut de ales decat sa raspunda cu aceeasi cruzime".

Acest lucru nu vine ca o surpriza pentru analistii care au spus ca atrocitatile comise de regimul lui Assad impotriva sirienilor reprezinta cel mai eficient instrument de recrutare pentru Statul Islamic, mai bun chiar decat propaganda online de care se foloseste atat de mult gruparea terorista.

Firma de securitate The Soufan Group preciza recent ca brutalitatea regimului Assad i-a determinat pe multi civili din Siria sa accepte forte alternative care lupta pentru putere in tara, inclusiv Statul Islamic.

Statul Islamic, tot mai brutal: Barbat crucificat, ciopartit si lasat sa moara in agonie (Video socant)

Intr-adevar, armata lui Bashar al Assad a fost acuzata ca a torturat civili in masa, ca i-a atacat cu arme chimice, cum ar fi gaz sarin sau clor, ca a provocat foamete si le-a violat pe femei, insa de la inceputurile revoltei impotriva presedintelui sirian, in martie 2011.

"Nu exista justificare pentru actiunile gruparilor precum Statul Islamic sau al Nusra... insa macelarirea civililor de catre regimul lui Assad i-a ajutat pe jihadisti sa castige mult mai multi sustinatori decat poate invinge armata lui Assad", au spus reprezentantii The Soufan Group.

Atrocitatile lui Assad au oferit ISIL si puterea de a transmite mesajul ca ii poate proteja pe civili in fata regimului de la Damasc.

Multi se alatura Statului Islamic pentru a se proteja de insasi organizatia terorista. Cand jihadistii au intrat in Raqqa anul trecut, cei care s-au opus sau ai caror familii sau prieteni aveau legaturi cu oameni nepotriviti au fost retinuti, torturati sau ucisi.

Femeile care au stat de vorba cu jurnalistii New York Times au dezvaluit ca s-au alaturat ISIL pentru a supravietui si pentru "a-si mentine viata suportabila". Ele si-au putut proteja familiile dupa ce s-au casatorit cu militanti ISIL.

De asemenea, faptul ca s-au inscris in "politia morala", cunoscuta sub numele de Brigada Khansaa, le-a permis sa aiba mai multa libertate de miscare, dupa ce ISIL a implementat o regula care le interzicea femeilor sa iasa din casa neinsotite de un barbat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#brutalitate Statul Islamic, #justificari Statul Islamic, #Statul Islamic Coran , #Statul Islamic