PSD e suspectat de tradare: A blocat in Senat achizitia de rachete Patriot ca sa ii "salveze pielea" lui Dragnea?

Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 17:53
25480 citiri
PSD e suspectat de tradare: A blocat in Senat achizitia de rachete Patriot ca sa ii "salveze pielea" lui Dragnea?
Foto: site PSD (Arhiva)

PNL si USR acuza majoritatea PSD-ALDE ca a blocat in Senat legea privind achizitia sistemului de rachete Patriot, boicotand fara explicatii sedinta Comisiei de Aparare. Gestul inexplicabil al senatorilor Puterii a fost facut in contextul in care Liviu Dragnea a fost pus, luni, sub urmarire penala de DNA.

Unul dintre cei care a lansat acuzatii extrem de dure la adresa social-democratilor este deputatul PNL Ovidiu Raetchi, vicepresedinte al Comisiei de Aparare din Senat, care avertizeaza ca "PSD se joaca cu siguranta nationala si frizeaza un act de tradare".

"La o zi dupa aparitia unui nou dosar penal - extrem de solid si cu implicatii europene - pentru presedintele PSD Liviu Dragnea, PSD blocheaza procedura parlamentara pentru achizitia sistemului Patriot, boicotand fara explicatii sedinta comisiei pentru Aparare din Senat unde aceasta urma sa fie dezbatuta.

Ar fi de o gravitate inimaginabila ca un lider politic sa incerce sa conditioneze eficienta sistemului national de aparare de propria situatie politica si penala. Acest sistem a fost considerat o necesitate de catre specialistii din Armata, a fost acceptat deja de principiu de catre Parlament (intr-o prima forma, fara detalii negociate) a fost supus unei proceduri specifice de aprobare in SUA si a fost anuntat in forma finala de catre ministrul Fifor.

In aceste conditii, sistarea votului din Senat reprezinta un gest inexplicabil. Se pune astfel in pericol intregul proces de modernizare aferent anului 2017, pentru ca o parte importanta din bugetul Apararii ar trebui sa mearga catre Patriot. Cer public explicatii de urgenta din partea ministrului Apararii si a liderilor PSD pe acest subiect. Daca se va stabili cea mai mica legatura intre noul dosar al domnului Dragnea si boicotul sedintei de azi, PSD se joaca cu siguranta nationala si frizeaza un act de tradare", a postat, marti pe Facebook, deputatul Ovidiu Raetchi.

"PSD nu poate da foc la tara doar ca Dragnea sa isi salveze pielea"

De asemenea, USR a transmis un comunicat de presa in care subliniaza ca "Domnul Dragnea nu poate da foc la tara doar pentru a-si salva propria piele".

"Uniunea Salvati Romania avertizeaza ca majoritatea PSD-ALDE incearca sa blocheze in Parlament legea de achizitie a primului sistem de rachete Patriot si pericliteaza astfel parteneriatul strategic cu SUA.

Niciunul dintre senatorii PSD-ALDE nu s-a prezentat, astazi, la sedinta Comisiei de aparare si ordine publica din Senat, cu toate ca stiau ca pe ordinea de zi este proiectul de lege care priveste achizitia sistemului de rachete Patriot. In lipsa senatorilor PSD-ALDE, sedinta nu a avut cvorum si legea nu a putut fi dezbatuta.

PSD-ul si aliatii lor aduc Romania intr-o situatie fara precedent", se arata in comunicatul remis presei de USR.

USR subliniaza ca daca legea nu va fi adoptata, "seriozitatea tarii noastre in interiorul NATO va fi afectata".

"Sper totusi ca domnul Dragnea, care sunt sigur ca a luat aceasta decizie, se va razgandi, iar legea va fi discutata cel tarziu saptamana viitoare in Comisia de aparare din Senat. Atat domnul Dragnea, cat si aliatii domniei sale, ar trebui sa inteleaga ca securitatea nationala nu este un joc politicianist si nu poate da foc la tara doar pentru a-si salva propria piele", a declarat senatorul USR Nicu Falcoi, membru in Comisia de aparare si ordine publica.

Liviu Dragnea a fost pus sub urmarire penala luni, de DNA, in dosarul Tel Drum, in care prejudiciul adus statului se ridica la 21 de milioane de euro. La scurt timp de la iesirea de la DNA, Liviu Dragnea a fost vizitat la Camera Deputatilor de ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Citeste mai multe despre:

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#PSD blocat rachete Patriot Dragnea , #DNA