Razboi in Gaza: Israelul incepe ofensiva terestra

Joi, 17 Iulie 2014, ora 22:57
16205 citiri
Razboi in Gaza: Israelul incepe ofensiva terestra

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat Armatei sa inceapa o ofensiva terestra in Gaza, potrivit unei declaratii oficiale a Guvernului din Israel.

"Prim-ministrul si ministrul Apararii au ordonat IDF (Israel Defense Forces - Fortele de aparare a Israelului - n. red.) sa inceapa o ofensiva terestra in aceasta noapte pentru a lovi tunelurile din Gaza spre Israel", se arata in declaratia citata de ABC News.

Razboi in Gaza: Niste copii ucisi pe-o plaja aduc o pace de cateva ore

Guvernul israelian a ordonat aceasta operatiune terestra cu scopul "de a lovi semnificativ infrastructurile teroriste ale Hamas" si "sa readuca securitatea pentru cetatenii Israelului", se arata in document.

Ofensiva terestra va include operatiuni de infanterie, de artilerie si ale serviciilor de informatii, sprijinite de aviatie si de marina.

Ordinul premierului israelian vine la zece zile de la declansarea confruntarilor, timp in care s-au inregistrat 237 de morti.

Alimentarea cu electricitate a fost intrerupta in zona dinspre Israel. Totodata, martori citati de Reuters au relatat ca au inceput bombardamente sustinute de-a lungul granitei cu Gaza.

Armistitiu de cinci ore

Armata israeliana a anuntat ca va "inceta activitatea operationala" timp de cinci ore, incepand cu ora locala 10:00, joi, pentru a permite palestinienilor din Gaza sa faca rost de cele necesare. Va raspunde insa "ferm si decisiv" daca militantii Hamas lanseaza atacuri impotriva Israelului in aceasta perioada.

Razboi in Israel Nici urma de pace: Atacurile impotriva Fasiei Gaza, reluate

De cealalta parte, purtatorul de cuvant al Hamas, Sami Abu Zuhri, a anuntat ca "factiunile militante au acceptat oferta ONU pentru calm pe campul de lupta timp de cinci ore incepand cu 10:00 pana la 15:00 joi, din motive umanitare".

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Gaza Israel , #Israel