Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

China angajeaza degustatori de smog

China angajeaza degustatori de smog
Foto: Hepta.ro
Ministerul chinez al Protectiei Mediului a anuntat demararea unui program de intensa monitorizare a poluarii din aer, in 28 de orase, iar in acest sens vor fi angajati si "degustatori de smog".

Acestia vor face parte din program si vor fi angajati de centrul de monitorizare a mediului din provincia chineza Hebei, scrie Sputnik News.

Expertii au fost deja special pregatiti si au obtinut o autorizatie corespunzatoare de la autoritatile locale.

"Degustatorii de smog" ar urma sa analizeze mostre de aer colectate in diverse regiuni ale tarii, iar principala sarcina va fi sa determine sursa si gradul de poluare din aer.

Reprezentantii centrului au spus ca, in ciuda existentei tehnologiilor moderne, niciuna dintre ele nu poate fi comparata cu mirosul uman, atunci cand vine vorba despre viteza si acuratetea determinarii caracteristicilor aerului.
Specialistii acestei noi si rare profesii nu vor purta masti de protectie, pentru a asigura o acuratete a analizei, nu vor manca picant si nu vor folosi parfum sau machiaj.

Poluarea aerului este una dintre cele mai acute probleme din China. Un studiu al Universitatii din California a relevat ca 1,6 milioane de oameni mor anual in China in urma unor boli provocate de poluarea aeriana, adica peste 4.000 de oameni pe zi.

Citeste si:

Cod portocaliu de smog, la Beijing - Fabricile s-au inchis, oamenii trebuie sa stea in case (Galerie foto)Tara numerelor mari: China trimite 6 milioane de masini la fier vechi, ca sa mai scape de smog
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Vineri, 19 Mai 2017, ora 19:22
 Autor:Florin Necula

 Articol citit de 1335 ori

Citeste si: