Cele mai periculoase orase din lume

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 07:55
6949 citiri
Cele mai periculoase orase din lume
Foto: Daily Mail

Un studiu realizat in Mexic a stabilit topul celor mai periculoase orase din lume, in functie de rata criminalitatii. Clasamentul a relevat faptul ca primele 10 locuri sunt ocupate de orase din America de Sud, iar in topul 50 nu se afla niciunul din Europa.

Consiliul Cetatenesc pentru Securitate Publica si Justitie din Mexic a intocmit topul celor mai violente orase din lume in anul 2012, potrivit, Daily Mail.

Cel mai periculos loc de pe Pamant este orasul San Pedro Sula din Honduras, locul unde trei persoane sunt ucise in fiecare zi. Sute de crime sunt opera bandelor si cartelurilor drogurilor din San Pedro, unde economia este slab dezvoltata si saracia este infloritoare.

In orasul San Pedro s-au inregistrat 1.218 de omoruri in anul 2012 (cu o rata de 3,3 crime pe zi). In clasament, San Pedro ocupa prima pozitie pentru al doilea an consecutiv, fiind urmat de orasele Acapulco din Mexic, Caracas din Venezuela, Distrito Central din Honduras si Torreon din Mexic.

In ciuda unui ajutor de milioane de dolari, primit din partea Statelor Unite in vederea perfectionarii politiei din Honduras, procurorii din aceasta tara au primit mai mult de 150 de plangeri oficiale referitoare la crime comise in capitala Tegucigalpa.

Intre primele 50 de orase aflate in topul celor mai violente din lume se regasesc in 2012: 15 din Brazilia, 7 din Mexic si 6 din Columbia, potrivit Seguridad Justiciay Paz.

Se observa un aspect extrem de grav pentru Brazilia, viitoarea gazda a turneului final de fotbal din 2014. Orase in care se vor desfasura meciuri, precum Manaus, Fortaleza, Curitiba sau Cuiaba, se afla in topul 50 al violentei.

Cele mai periculoase orase din Statele Unite care se afla in top 50 sunt New Orleans (locul 17), Detroit (locul 21), St. Louis (locul 40) si Baltimore (locul 41).

Dintre metropolele de pe alte continente se gasesc orasele sud-africane: Cape Town (locul 27), Nelson Mandela Bay (locul 38) si Durban (locul 46).

Trebuie remarcat faptul ca in acest clasament al celor mai periculoase 50 de orase din lume nu este niciunul din Europa.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#top orase periculoase lume, #clasament orasele violentei lume, #orase criminalitate ridicata lume , #stiri externe