Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > terorism
A   A   A

Cel mai tanar miliardar din Africa a fost rapit de barbati inarmati

Cel mai tanar miliardar din Africa a fost rapit de barbati inarmati
Foto: MeTL Group
Omul considerat a fi cel mai tanar miliardar de pe continentul african si cel mai bogat om din Tanzania, Mohammed Dewji, a fost rapit joi de barbati inarmati la Dar es Salaam, au anuntat surse oficiale citate de AFP si DPA.

Conducatorul de 43 de ani al grupului MeTL prezent in circa zece tari in domeniile agriculturii, asigurarilor, transporturilor, logisticii sau agroalimentar, Mohammed Dewji a fost rapit cand intra in sala de sport a unui hotel din capitala economica a tarii, au precizat autoritatile administrative si politienesti.

"Primele informatii indica faptul ca a fost rapit de albi veniti la bordul a doua autovehicule", a declarat presei guvernatorul regiunii Dar es Salaam, Paul Makonda, subliniind ca "acest tip de incident este nou".
Seful politiei din Dar es Salaam, Lazaro Mambosasa, a precizat ca strainii "au tras in aer inainte de a-l introduce cu forta" pe Dewji in autovehiculul lor.

Politia, care a identificat suspecti, a efectuat deja arestari, a indicat el.

Potrivit DPA, care il citeaza tot pe Paul Makonda, in prezent este in curs o operatiune pentru salvarea lui Dewji.

Nascut in Tanzania, Mohammed Dewji si-a facut studiile la universitatea Georgetown din SUA. In 2013, el a devenit primul tanzanian care a aparut pe coperta revistei Forbes si in 2015 a fost declarat Persoana anului de catre Forbes Africa. Potrivit revistei, averea sa a fost evaluata la 1,54 miliarde de dolari in 2018.

Deputat din 2005 pana in 2015, el este si principalul actionar al clubului de fotbal Simba FC.
Facebook ShareTweet
 Joi, 11 Octombrie 2018, ora 19:01

 Articol citit de 5742 ori

Citeste si: