Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > America
A   A   A

Americanii se tem mai mult de guvern decat de teroristi - sondaj

Americanii se tem mai mult de guvern decat de teroristi - sondaj
Foto: Arhiva
Americanii se tem mai mult de guvernul lor decat de atentatele teroriste, arata un recent sondaj de opinie, primul cu un astfel de rezultat dupa evenimentele din 11 septembrie 2001.

WND citeaza sondajul realizat de Fox News, care arata ca majoritatea americanilor se teme mai mult de faptul ca guvernul va merge prea departe investigand atentatele teroriste, incalcand dreptul la viata privata al oamenilor, decat de atentatele propriu-zise.

Consultarea a fost facuta imediat dupa atentatul din 15 aprilie, de la maratonul din Boston, pe un esantion de 619 americani. Intrebarea la care au raspuns acestia a fost urmatoarea: "Sunteti de acord sa renuntati la unele dintre libertatile personale pentru a reduce amenintarea terorista?".
Rezultatele arata ca 45 la suta dintre americani au raspuns "nu", in timp ce 43 la suta dintre ei au raspuns "da".

In mai 2001, inainte de atentatele teroriste din 11 septembrie, un sondaj similar arata ca procentul celor care nu sunt de acord era de 40 la suta, iar al celor care erau de acord era de 33 la suta.

De atunci, insa, dupa atentate, sondaje succesive au aratat ca americanii sunt dispusi sa renunte la libertatile lor pentru a fi protejati impotriva atentatelor.

Imediat dupa 11 septembrie, procentul celor care s-au declarat gata sa renunte la o parte din libertati era de 71 la suta, acesta scazand treptat pana anul acesta, cand sondajul citat demonstreaza ca amenintarea terorista a devenit mai putin importanta decat libertatea personala.
Facebook ShareTweet
 Luni, 29 Aprilie 2013, ora 09:44
 Autor:Madalina Mitan

 Articol citit de 333 ori

Citeste si: