Americani retinuti in Coreea de Nord, marturii despre conditiile de la Phenian

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 21:59
5431 citiri
Americani retinuti in Coreea de Nord, marturii despre conditiile de la Phenian

Trei americani incarcerati in Coreea de Nord au vorbit despre conditiile de detentie din Phenian si au cerut ajutorul Statelor Unite.

Kenneth Bae, Matthew Todd Miller si Jeffrey Edward Fowle au facut apelul disperat intr-un interviu acordat CNN, in care fiecare a avut dreptul la cinci minute in care sa isi spuna ofurile.

Alt turist american arestat in Coreea de Nord - ce acuzatii li se aduc vizitatorilor

Cei trei barbati au precizat ca spera ca Guvernul american sa trimita o delegatie in Coreea de Nord pentru a-i elibera, asa cum a facut fostul presedinte Bill Clinton, in 2009, in cazul a doi jurnalisti din SUA.

Bae, care executa o pedeapsa de 15 ani de inchisoare, fiind acuzat de "actiuni ostile pentru inlaturarea guvernului de la putere", a marturisit ca munceste opt ore pe zi, sase zile pe saptamana, intr-un lagar de munca.

"Tot ce le pot spune acum familiei si prietenilor este sa continue sa se roage pentru mine", a precizat el. In ciuda "muncii grele", Bae a spus ca a fost tratat "cat de uman a fost posibil".

Coreea de Nord a bagat dupa gratii un cetatean american

Miller, care este acuzat ca si-a distrus viza de turist si a cerut azil in Coreea de Nord, fiind retinut ulterior, a implorat guvernul american sa il ajute. "Situatia mea este urgenta, foarte curand voi avea termen de judecata si voi fi trimis direct la inchisoare", a subliniat el.

La randul sau, Fowle, un turist american acuzat ca a lasat o biblie in camera de hotel in care a fost cazat, a declarat ca nu are plangeri in ceea ce priveste comportamentul autoritatilor nord-coreene.

"A fost bine pana acum si ma rog sa continue asa, pentru ca nu se stie daca ma voi afla aici pentru inca doua zile sau doua decenii", a mentionat acesta.

Toti cei trei americani au semnat declaratii prin care isi recunosc vina. Oficialii nord-coreeni au supravegheat si inregistrat interviurile acordate jurnalistului CNN, iar publicatia nu a putut verifica independent conditiile in care sunt tinuti cetatenii Statelor Unite. Reporterii au notat ca circumstantele in care a avut loc interviul au fost bizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#inchisoare Coreea Nord, #americani inchisoare Coreea Nord , #Coreea de Nord
Comentarii