La ANAF, infrastructura informatica este si va ramane varza: La 9.000 de accesari simultane se blocheaza

Miercuri, 20 Martie 2019, ora 11:28
15501 citiri
La ANAF, infrastructura informatica este si va ramane varza: La 9.000 de accesari simultane se blocheaza
Foto: Ministerul de Finante

9.000 de accesari simultane - acesta este pragul de la care, astazi, martie 2019, se blocheaza infrastructura informatica din spatele interfetei pe care utilizatorii externi o folosesc pentru a comunica cu Fiscul.

Surse din domeniu au declarat pentru Curs de Guvernare ca, in primele doua saptamani din martie, specialistii IT din Fisc au "peticit" cum au putut sistemul, ridicandu-i "performantele" pana la pragul de 9.000 de accesari simultane, total insuficient insa pentru perioadele de varf in care companiile fac raportari.

Chiar si asa, in momentul in care si persoanele fizice au inceput sa depuna Declaratia unica de venit si Formularul 230, Spatiul Privat Virtual nu a mai putut fi folosit.

Cauza evidenta a blocajului: in jur de 3 milioane de utilizatori au aparut in perioada din luna in care cele 300.000 de firme isi depun declaratiile.

Solutia Ministerului de Finante, asumata de ANAF, a fost tipic damboviteana: Guvernul a prorogat termenul-limita de depunere a celor doua documente. Noul termen este 31 iulie, sase zile dupa ce expira data-limita la care companiile depun, lunar, declaratii.

Vezi si Apocalipsa dupa ANAF

Finantele au amanat problema cu care se confrunta Fiscul pentru ca nu vor sa o rezolve- resursele au fost directionate catre relativ noul Centru National pentru Informatii Financiare, aflat la Ministerul de Finante.

Precizare importanta: Infiintarea acestui centru a fost unul dintre cele mai puternice motive pentru care Guvernul a renuntat la programul de reforma al ANAF convenit cu Banca Mondiala.

Citeste mai multe despre ANAF - lasciate ogni speranza: infrastructura informatica este si va ramane varza pe Curs de Guvernare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#site ANAF blocare, #site ANAF picat , #ANAF