Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Dezbaterea pe "revolutia fiscala" incepe cu o amanare in Senat. Ce amendamente propune Opozitia

Dezbaterea pe "revolutia fiscala" incepe cu o amanare in Senat. Ce amendamente propune Opozitia
Foto: Arhiva Ziare.com
Liviu Dragnea sustine ca ordonanta care schimba Codul Fiscal va fi modificata in Parlament, in asa fel incat sa fie rezolvate problemele pentru It-isti, PFA-uri, drepturi de autor si angajatii din cercetare.
Pana atunci, insa, ordonanta este in vigoare inca de vineri, cand a aparut in Monitorul Oficial, si va produce efecte de la 1 ianuarie.

Pentru a intra in vigoare modificarile din Parlament despre care vorbeste Liviu Dragnea, acestea ar trebui sa treaca de comisiile din Senat, apoi de plen, apoi de comisiile din Camera Deputatilor si in final sa fie promulgate de presedintele Klaus Iohannis.

Greu de crezut ca va fi timp pana la 1 ianuarie (sau mai degraba pana cand intra Parlamentul in vacanta de iarna) pentru a parcurge toate aceste etape, avand in vedere ca s-a inceput deja cu o amanare.

Cu toate ca Biroul Permanent al Senatului a anuntat luni ca OUG va fi dezbatuta in aceasta camera in procedura de urgenta, iar Comisia Economica avea pana azi termen sa dea un aviz, acesta nu a fost emis, ci amanat cu o saptamana.

In plus, Comisia de Buget trebuia sa dea un raport pe OUG pana miercuri, 15 noiembrie. Procedural, insa, Comisia de Buget nu poate vota raportul pana nu are avizul de la Comisia Economica, asa ca si aici se amana.

Prezent la sedinta Comisiei Economice, Eugen Teodorovici (PSD), presedintele Comisiei de Buget, a precizat ca raportul va fi adoptat in sedinta de saptamana viitoare.

Dar de ce s-a amanat avizul?

Potrivit Mediafax, la OUG au fost depuse niste amendamente si s-au adresat niste intrebari Ministerului de Finante, la care se asteapta un raspuns.

In plus, senatorii vor sa discute si cu mediul de afaceri pentru a afla opinia antreprenorilor. Aceasta intalnire va avea loc luni.

Unul dintre amendamentele depuse de liberalul Gheorghe Zamfir (presedintele Comisiei Economice) propune ca impozitul pe cifra de afaceri pentru IMM-uri (care au afaceri pana intr-un milion de euro) sa fie optional, adica firmele sa poata opta daca platesc acest bir de 1% sau impozit de 16% pe profit.

Alt amendament prevede ca ordonanta sa isi produca efecte la 6 luni de la adoptare, respectand astfel un principiu legislativ al responsabilitatii fiscale, care spune sa nu faci modificari la Codul Fiscal cu mai putin de jumatate de an inainte de intrarea lor in vigoare.

Citeste si Un important primar PSD da in judecata Guvernul pentru "revolutia fiscala": Impactul e distructivPrimariile se rascoala impotriva Guvernului: Victor Ciorbea sa sesizeze CCR pe revolutia fiscala!Cele mai mari companii au cerut RESPECT. Premierul Tudose sustine in continuare ca modificarile fiscale sunt o oportunitate
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 16:28

 Articol citit de 2486 ori

Cele mai citite
Versiuni: mobil / Web
Contact  |  Ajutor
Termeni si conditii  |  Cookie
 
^
A   A   A
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor