Seful ANI, Horia Georgescu, a fost retinut: Declaratii in catuse la iesirea de la DNA (Video)

Luni, 16 Martie 2015, ora 13:59
13012 citiri
Seful ANI, Horia Georgescu, a fost retinut: Declaratii in catuse la iesirea de la DNA (Video)

Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), a fost retinut pentru 24 de ore, intr-un dosar de coruptie care vizeaza activitatea sa la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. El este acuzat de abuz in serviciu.

Acesta a fost audiat, luni, de catre procurorii anticoruptie. Dupa mai bine de sase ore, acesta a fost urcat, in catuse, in masina politiei si dus in arestul central.

"Sunt acuzat de abuz in serviciu, nu cunosc pe nimeni, nu am luat niciun ban, nu cunosc pe nimeni", a declarat seful ANI. "Doar pentru ca am fost membru, sunt acuzat de abuz in serviciu", a declarat Horia Georgescu inainte sa fie urcat in masina politiei.

Ulterior, avocatul Cristian Ene a declarat ca Horia Georgescu are calitatea de inculpat, fiind acuzat de trei fapte de abuz in serviciu.

"Si un prejudiciu, din punctul nostru de vedere prejudiciul fluctueaza si nu este cel real. Domnul Horia Georgescu se declara nevinovat. Urmeaza sa probeze ca aceasta masura a retinerii si arestului preventiv este total disproportionata cu scopul si neimplicarea domniei sale", a mai spus Cristian Ene.

Seful ANI, Horia Georgescu, retinut - LIVE

Horia Georgescu, seful ANI, adus cu mandat la DNA UPDATE: Deputat audiat in acelasi dosar

Horia Georgescu, seful Agentiei Nationale de Integritate, si deputatul PNL Theodor Nicolescu au fost audiati, luni, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un dosar referitor la perioada in care cei doi au ocupat functii la ANRP, in perioada 2009-2011.

Si Ingrid Zaarour, fost presedinte al ANRP, a fost audiata de procurorii anticoruptie. La DNA a dat explicatii, de asemenea, si fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu.

Seful ANI a fost adus cu mandat, in jurul orei 08:30, la sediul central al institutiei. La intrare, presedintele ANI a declarat ca nu stie in ce calitate a fost chemat.

Horia Georgescu a ocupat functia de secretar general in cadul ANRP intre anii 2008-2012, dupa care a devenit presedinte al Agentiei Nationale de Integritate.

El a facut parte din Comisia de Stabilire a Despagubirilor din cadrul ANRP, comisie din care a facut parte si Alina Bica. Din comisia de despagubiri a ANRP facea parte in 2010 si deputatul UDMR Marko Attila, pentru care DNA a cerut si Camera Deputatilor a votat arestarea preventiva inca din luna decembrie. Mandatul nu poate fi pus in aplicare pentru ca Marko Attila este plecat din tara.

D.R.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Horia Georgescu retinut, #Horia Georgescu ANRP retinut, #sef ANI retinut , #retinut