Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Handbal > nationala handbal
A   A   A

Echipa nationala de handbal feminin are un nou selectioner

Echipa nationala de handbal feminin are un nou selectioner
Foto: FRH
Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, numirea suedezului Tomas Ryde in functia de antrenor principal al nationalei feminine a Romaniei.

Contractul scandinavului va acoperi ciclul de pana la finalul Jocurilor Olimpice - Tokyo 2020, precizeaza FRH.

''In urma unor discutii avute cu antrenorul Ambros Martin, am decis, de comun acord, sa incheiem contractul de colaborare. As vrea sa ii multumesc pentru ce a facut pentru noi. A creat o atmosfera de profesionalism cu zambetul pe buze si vreau sa ii urez succes in tot ce va face de acum inainte. Impreuna cu echipa pe care o conduc, ne-am aplecat catre un antrenor care cunoaste Romania, care a adus ultima medalie pentru Romania la handbal feminin si sunt foarte fericit sa va anunt ca noul antrenor al echipei nationale feminine de handbal a Romaniei va fi, din nou, Tomas Ryde, in vederea Jocurilor Olimpice-Tokyo 2020 si tot parcursul de pana atunci'', a declarat Alexandru Dedu.
La randul sau, tehnicianul suedez a spus: ''Sunt onorat ca mi s-a oferit posibilitatea sa redevin antrenorul uneia dintre cele mai bune echipe nationale din lume. Nu am ezitat nicio secunda pentru ca imi place foarte mult sa lucrez aici, imi plac echipa si staff-ul, este o provocare pe care mi-o doresc. Privind din exterior catre Romania, am observat progresul realizat in ultimii ani, atat al jucatoarelor, cat si in ceea ce se intampla in afara salilor de sport, sunt placut impresionat. Sunt fericit sa fiu inapoi in Romania, stiu ce trebuie facut si multumesc pentru increderea acordata''.

Tomas Ryde se afla pentru a doua oara la carma nationalei feminine a Romaniei, dupa ce a condus reprezentativa tricolora la doua competitii majore, Campionatul Mondial din Danemarca 2015, unde a reusit sa obtina medalia de bronz, si la Jocurile Olimpice - Rio 2016.
Prima competitie din noul al lui Tomas Ryde va fi Trofeul Carpati, programat sa aiba loc in perioada 31 mai-2 iunie, la Braila, cu participarea echipelor Romania A si B, precum si a nationalelor Angolei si Japoniei.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 10 Mai 2019, ora 14:01

 Articol citit de 3782 ori

Citeste si: