Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Handbal > stiri handbal
A   A   A

Danemarca este noua campioana mondiala la handbal masculin

Danemarca este noua campioana mondiala la handbal masculin
Foto: Facebook / IHF
Echipa nationala a Danemarcei a cucerit medaliile de aur la Campionatul Mondial de handbal masculin, dupa o finala suta la suta nordica disputata pe teren propriu, la Herning, in fata selectionatei Norvegiei.

Danemarca a devenit in premiera campioana mondiala, dupa o finala in care demolat Norvegia, scor 31-22, o partida jucata intr-o atmosfera de senzatie, cu peste 15.000 de fani danezi incandescenti.

Echipa lui Nikolaj Jacobsen nu a avut absolut nicio emotie in aceasta partida, conducand la pauza cu scorul de 18-11.

Formatia nordica in alb si rosu este in prezent si campioana olimpica in exercitiu, acum si mondiala, iar dupa Europenele din ianuarie anul viitor poate avea in acelasi timp toate cele 3 titluri majore din handbal.
Norvegia pierde a doua finala de Campionat Mondial, a doua oara in fata unei natiuni gazda, prima data intamplandu-se in fata Frantei (26-33 la ultima editie).

Oaspetii de duminica sunt si vicecampioni europeni in prezent, pe langa mondiali, ei fiind invinsi in ultima finala de Europene de catre Spania.

Danemarca a castigat titlul olimpic in fata Frantei, formatie pe care au eliminat-o acum in semifinale, aceasta fiind si finala olimpica de acum 2 ani de la Rio.

De asemenea, danezii au si doua titluri europene in palmares, in 2008 si 2012.

Cele doua formatii s-au intalnit si in partida din grupe, cand tot danezii s-au impus cu 30-26. Pana sa vina acest titlu mondial, Danemarca a pierdut trei finale la rand.
Finala mica a fost castigata de Franta, dupa un meci dramatic, scor 26-25 cu Germania, gol in ultima secunda Nikola Karabatici:

Fanta a castigat finala mica de la Mondialul de handbal, dupa un gol in ultima secunda marcat de Karabatici
Facebook ShareTweet
 Duminica, 27 Ianuarie 2019, ora 20:09
 Autor:Dan Alexandru

 Articol citit de 4533 ori

Citeste si: