Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Handbal > stiri handbal
A   A   A

Crina Pintea castiga alaturi de Gyor Liga Campionilor la handbal feminin

Crina Pintea castiga alaturi de Gyor Liga Campionilor la handbal feminin
Foto: Facebook / Crina Pintea
Gruparea maghiara ETO Audi Gyor a devenit din nou campioana Europei la handbal feminin, dupa o finala dramatica la Budapesta, disputata in fata rusoaicelor de la Rostov pe Don, antrenate de Ambros Martin, fostul selectioner al nationalei Romaniei.

A fost 25-24 pentru sportivele din Ungaria, care triumfa pentru a treia oara consecutiv in Liga Campionilor, cea mai importanta competitie inter-cluburi din handbalul european. Finalul de partida a fost unul dramatic, cu portarita Grimsbo reusind sa evite prelungirile cu o parada in ultima secunda la o aruncare a olandezei Lois Abbingh, fostul star de la HCM Baia Mare.

Crina Pintea este prima jucatoare din Romania care castiga Liga Campoionilor cu o echipa din strainatate dupa Cristina Neagu, in 2015, cu Buducnost. Ea a fost pe teren duminica la Budapesta, fara sa marcheze insa vreun gol. A fost ultimul meci pentru ea in Ungaria, din vara urmand sa treaca la CSM Bucuresti. Ea a fost inclusa in echipa sezonului din Champions League ca cel mai bun pivot.
Cu 15-11 a condus Gyor la pauza.

Ambros Martin s-a intors la Budapesta ca rival al celor de la Gyor, echipa cu care a cucerit ca antrenor 4 trofee de Champions League.

Gyor si Rostov s-au intalnit duminica pentru a saptea oara pe semicerc, iar acum fetele din tara vecina cu noi conduc cu scorul de 5-2.

Unguroaicele continua o serie extraordinara, ele nefiind invinse intr-un meci de Liga Campionilor din ianuarie 2018, avand 25 de succese la rand in aceasta competitie!

In ultimii 5 ani de Final Four disputat la Budapesta, Gyor are 4 finale, una din ele pierduta la CSM Bucuresti, in 2016, dramatic, la penaltiuri.
Facebook ShareTweet
 Duminica, 12 Mai 2019, ora 20:58
 Autor:Dan Alexandru

 Articol citit de 4162 ori

Citeste si: