Campionatul European de handbal: Romania pierde finala mica in fata Olandei si rateaza medaliile de bronz

Duminica, 16 Decembrie 2018, ora 16:28
20327 citiri
Campionatul European de handbal: Romania pierde finala mica in fata Olandei si rateaza medaliile de bronz
Foto: fra2018.ehf-euro.com

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a pierdut finala mica a Campionatelor Europene din Franta, meci disputat in compania Olandei pentru cucerirea medaliilor de bronz.

Fetele noastre au fost invinse cu scorul de 20-24, la capatul unei partide controlate in mod clar de sportivele "batave", mult mai lucide in atac, mai atente in defensiva si parca mult mai proaspete din punct de vedere fizic.

Prima repriza a fost una de cosmar pentru sportivele din Romania, care s-au vazut conduse dupa primele 30 de minute la 7 goluri, 8-15, dupa foarte multe greseli facute mai ales in plan ofensiv, unde am scapat multe mingi din mana, am pasat gresit, am ratat mult si nu ne-am sincronizat parca deloc intre noi.

Olanda a jucat rapid, a facut o tranzitie rapida intre cele doua faze, atac/aparare, a dat impresia ca ne pacaleste usor asadar, iar Polman, Groot sau Abbingh (ultima mai ales de la 9 metri) au inceput sa perforeze poarta lui Dumanska sau Dedu.

Buceschi nu a functionat, desi era in competitie pentru titlul de golgheter, a mai ratat si un 7 metri, nu a mers deloc fosta "gura de tun" din alte meciuri.

Din fericire pentru noi, chiar daca si partea secunda a inceput la fel de slab pentru fete, "tricolorele" au inceput sa isi revina, profitand e drept si de o lipsa de luciditate a fetelor din "Tara Lalelelor", mai ales in atac. S-a ajuns la cea mai mare diferenta de scor, la 8 goluri totusi, 20-12, in minutul 43, dupa un gol al lui Polman de la 9 metri. Dar de aici a inceput caderea..

Madalina Zamfirescu a fost introdusa perfect de Martin Ambros in rolul de coordonator, fetele au inceput sa capete incredere si golurile au inceput sa curga in poarta lui Wester, rand pe rand.

Elisei a facut un meci foarte bun, Dedu a incantat ca niciodata cu paradele sale, chiar si din 7 metri. Finalul a fost unul palpitant, cu Romania in continua revenire si cu mari sperante ca putem egala, avand in vedere ca in minutul 57 scorul era 20-23.

Dar nu a mai fost sa fie, Romania s-a trezit mult prea tarziu in aceasta parte secunda, ar fi trebuit sa jucam asa tot meciul, ar fi trebuit poate folosita Madalina Zamfirescu tot meciul, o sportiva care a intrat extrem de bine in meci.

Romania termina acest Campionat European pe locul 4, ramane cu singura medalie la un European acel bronz din 2010, in timp ce Olanda mai bifeaza o medalie, a patra din 2015 incoace la un turneu final.

Echipa noastra se poate mandri cu calificarea directa la Campionatele Mondiale de anul viitor, 2019, din Japonia, urmand ca acolo sa speram ca putem obtine calificarea si la JO 2020.

Desfasurarea intalnirii:

Final de meci, 24-20 pentru Olanda, pierdem medaliile de bronz!

Min.59: Gol de la 7 metri Olanda, care va avea medaliile de bronz.

Min.58: Dragut rateaza de la 9 metri si se pare ca totul este jucat azi..

Min.57: Avem atacul si Martin Ambros cere time-out, sa vedem ce mai putem face, timp ar mai fi pentru egalare.

Min.56: Pintea scapa o minge atat de clar..puteam veni la 2 goluri cu 3 minute inainte de final!!

Min.54: Ramane acelasi ecart de 3 goluri, Dedu mai are o parada de senzatie, le face zile fripte batavelor!!

Min.53: 22-19, Olanda primeste un gol dubios chiar si dupa o verificare a sistemului VIDEO, apoi aceeasi magica Elisei ne duce din nou la minus 3, inca speram!

Min.52: Gol fabulos al lui Zamfirescu, mai devreme Dedu a scos un 7 metri, pe langa alte parade, venim la 3 goluri, mai sunt 8 minute!!

Min.50: Sut napraznic de la 9 metri Cristina Laslo, 4 goluri sunt acum pe tabela intre noi si olandeze.

Min.48: Gol marcat de Chiper pe extrema, venim la 5 goluri.

Min.47: De la minus 8 am venit la o diferent de 6 goluri, Zamfirescu a intrat foarte bine in meci. Primesc acum olandezele un 7 metri.

Min.45: A intrat Zamfirescu pe rolul de conducator de joc. Gol frumos marcat chiar acum de sportiva de la Debrecen. Doar 14 goluri marcate azi de romance..

Min.43: Polman, aruncare rapida de la 9 metri, sunt 8 goluri acum, 20-12..

Min.41: Este din nou un ecart de 6 goluri, 12-18, un nou gol marcat de Elisei.

Min.39: Malenstein puncteaza, s-a simtit TO cerut de Thomsen, apoi am ratat atat de simplu prin Pintea..

Min.38: Laura Chiper puncteaza si ea de pe extrema! 3 goluri la rand noi, 0 batavele, care cer time-out, prin Helle Thomsen!

Min.37: Al doilea gol la rand Elisei, straluceste la 36 de ani marea sportiva.

Min.36: Primul gol din acest mitan secund il marcheaza Vali Elisei, dupa o contra rapida. Olandezele si-au pierdut insa luciditatea in atac si rateaza mult si ele..

Min.32: Abbingh marcheaza iarasi nestingherita de la 9 metri, incepem din nou foarte slab jocul.

Incepe partea secunda, avem primul atac!

Final de prima parte, 15-8, un joc foarte slab facut de fetele noastre, care par ca nu au deloc incredere in ele insele, sa vedem ce se poate schimba la pauza..

Min.29: Pare un meci care va curge doar intr-o singura directie, deja diferenta s-a marit la 7 goluri.

Min.28: Luam gol usor, in superioritate numerica, gol de la 9 metri, Dedu intrase in poarta, e 8-14!

Min.27: Din pacate, Eliza Buceschi rateaza, mare parada Wester!

Min.27: Primim un 7 metri, am profitat de o superioritate numerica in care ne aflam.

Min.26: Gol norocos semnat de Perianu, apoi Olanda marcheaza si ea, ramane acest ecart.

Min.24: Elisei e depasita prea usor in defensiva si mai luam un gol simplu, suntem la minus 6 acum.

Min.23: Inca un gol marcat de Polman, ne pacaleste foarte usor de la 9 metri sportiva batava.

Min.23: Geiger se inalta si marcheaza un gol frumos, 6-10.

Min.22: 10-5 este scorul acum, olandezele joaca atat de rapid si repun foarte rapid mingea.

Min.22: Inca un gol primit simplu de la distanta, 4-9.

Min.20: Continua jocul foarte slab al Romaniei in ofensiva, sut de la distanta al lui Dragut, respins usor. Nu avem deloc viteza, nu folosim extremele astazi..

Min.17: Reusim in fine sa mai marcam un gol, experienta lui Elisei si-a spus cuvantul, 4-7.

Min.15: 7-3 Olanda, suntem in degringolada din nou, Ambros Martin cere time-out, avem mari probleme...

Min.14: Scapam prea usor mingile in atac, apoi contra rapida a batavelor, 6-3. Parem foarte stangace in ofensiva..

Min.14: Aruncare intoarsa Abbingh, irezistibila, 5-3.

Min.12: Abbingh inventeaza o alta lovitura naprasnica de la distanta, suntem din nou conduse.

Gabriela Perianu egaleaza la 3 dupa un contraatac de mare efect, se pare ca ne revenim!!

Min.10: Doar 5 goluri in acest debut de meci, se joaca prudent, dar se fac si foarte multe greseli, mai ales in ofensiva. Trebuie sa avem mai multa luciditate in atac.

Min.8: Buceschi marcheaza de la 9 metri, 2-3, in fine isi asuma cineva o aruncare de la distanta. Elisei e apoi eliminata dupa o greseala in defensiva.

Min.6: Polman reia perfect de la 9 metri, 3-1, merge bine linia de 9 metri a rivalelor noastre.

Min.6: In fine prim gol pentru Romania, Laslo inventeaza o bolta fina, 1-2!

Min.5: Jocul e oprit, Laslo a tras in figura lui Wester, portarita olandeza, tot nu reusim sa marcam in acest debut de meci.

Min.3: Inceput slab de meci, 0-2, am scapat o minge simpla prin Laslo..

Min.2: Abbingh marcheaza, 1-0, gol de la 9 metri, am inceput meciul cu Dumanska in poarta, primul nostru atac a fost o ratare de la distanta a lui Perianu.

Incepe partida, Olanda are prima posesie!

14.57: Avem o galerie importanta, sunt cateva sute de romani veniti acolo sa sprijine fetele noastre. Se canta acum imnul rivalelor noastre.

Se canta imnul Romaniei, "Desteapta-te, Romane!"!!

INFO: Avem o brigada de arbitre din Austria.

14.54: Au venit randul olandezelor sa fie prezentate de crainicul salii.

14.52: Sunt imagini de la Paris, este prezentata nationala Romaniei in acest moment.

14.47: Incep emotiile, in scurta vreme vom avea legatura in sala de la Paris si ne vom pregati de meci. Se va incepe cu prezentarea fiecarei jucatoare in parte, apoi se vor auzi si imnurile de stat.

14.00: Selectionerul iberic Martin Ambros a facut o modificare de ultima ora in lotul echipei noastre in partida cu Olanda:

Modificare de ultima ora in echipa Romaniei, inainte de partida decisiva cu Olanda, din finala mica a Campionatului European

13.46: Olanda nu se va putea baza in aceasta dupa-amiaza pe cateva jucatoare importante, iar mai multe detalii le puteti afla in stirea de mai jos:

Olanda nu se poate baza pe trei jucatoare in meciul decisiv pentru medaliile de bronz cu Romania de la EURO

13.37: Veste exceptionala primita de Romania, Crina Pintea a fost aleasa cel mai bun pivot de la aceste Campionate Europene:

Crina Pintea a fost aleasa in echipa ideala a Campionatului European de handbal

Romania vine putin sifonata dupa semifinala pierduta clar in fata Rusiei, scor 28-22, meci in care am jucat de la egal la egal in fata campioanei olimpice doar in primele 30 de minute, terminate cu scorul de 15-16.

Avancronica partidei Romania - Olanda, finala mica a Campionatului European de handbal. Fetele noastre pot obtine a doua medalie din istoria participarilor la EURO

Olanda a pierdut si ea clar in careul de asi, in fata gazdei Franta, scor 21-27.

Este a doua intalnire dintre cele doua formatii la acest Campionat European, dupa primul meci din faza grupelor principale, cand Olanda invingea Romania destul de clar, la 5 goluri, scor 29-24.

2 victorii are Romania in meciurile directe cu Olanda, in 2012 si 2016, ambele in meciuri amicale.

Fetele noastre pot obtine a doua medalie a Romaniei in istoria participarilor la Campionatele Europene, dupa tot un bronz cucerit in 2010.

Reamintim faptul ca echipa noastra nu o poate utiliza pe Cristina Neagu, grav accidentata in partida cu Ungaria, ea primind un diagnostic dur, ruptura de ligamente incrucisate, urmand a lipsi cel putin 6 luni de pe teren.

Iata cele doua formule de baza pe care se vor baza cei doi selectioneri, Ambros Martin si Helle Thomsen:

Romania: Denisa Dedu - Laura Chiper, Ana Maria Dragut, Crina Pintea, Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Cristina Florica.

Olanda: Tess Wester - Debbie Bont, Laura van der Heijden, Kelly Dulfer, Estavana Polman, Louise Abbingh, Martine Smeets.

Partida se va televiza pe TVR 1 si TVR HD.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Romania Olanda finala mica Europene handbal, #Romania joaca pentru medalia de bronz, #Romania versus Olanda EURO Franta handbal , #nationala handbal