Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Google > China
A   A   A

Vizita istorica a presedintelui Chinei in SUA - Ce lider IT important a lipsit de la intalnire (Foto)

Vizita istorica a presedintelui Chinei in SUA - Ce lider IT important a lipsit de la intalnire (Foto)
Foto: Facebook/Xi's US Visit
Presedintele chinez Xi Jinping se afla intr-o vizita oficiala in Statele Unite, in aceasta saptamana, cand are programate intalniri cu mai multi oficiali americani, dar si cu reprezentanti ai industriei IT.

Miercuri seara, liderul tarii asiatice a participat la a opta editie a Internet Industry Forum, informeaza The Verge.

La eveniment au mai fost prezenti reprezentanti ai unor giganti IT americani, printre care Mark Zuckerberg, seful Facebook, Tim Cook, care conduce Apple, dar si Satya Nadella de la Microsoft.

Top site-uri blocate in China: N-au voie nici sa caute pe Google, nici sa se uite la filme porno

Cea mai notabila absenta este Sundar Pichai, directorul executiv al Google.

Motorul de cautare este blocat in China inca din 2010, acesta fiind motivul probabil pentru faptul ca seful companiei nu a mers la eveniment.
Google a fost blocat in China

Insa o alta abordare a avut Zuckerberg. Cu toate ca reteaua sa sociala se afla sub incidenta cenzurii in tara asiatica, el a fost prezent la Internet Industry Forum.

Ba mai mult, a purtat si o conversatie cu liderul chinez in mandarina.

Today I met President Xi Jinping of China at the 8th annual US-China Internet Industry Forum in Seattle. The Forum is an...Posted by Mark Zuckerberg on 23 Septembrie 2015
Nu doar reprezentantii americani ai industriei IT au fost prezenti la eveniment, ci si cei chinezi, printre cele mai notabile nume fiind Jack Ma, seful site-ului de comert online Alibaba, Yang Yuanqing, care conduce Lenovo, dar si Ma Huateng, CEO al Tencent.

Intalnirea a avut loc in contextul in care hackerii chinezi sunt suspectati ca au spart mai multe servere americane, iar mediul online al tarii asiatice este controlat strict.

Facebook ShareTweet
 Joi, 24 Septembrie 2015, ora 18:57
 Autor:Constantin Pescaru

 Articol citit de 1956 ori

Citeste si: