UEFA a raspuns acuzatiilor aduse de Gica Hagi in ce priveste repartizarea echipelor in grupele Champions League

Duminica, 09 Decembrie 2018, ora 09:34
24885 citiri
UEFA a raspuns acuzatiilor aduse de Gica Hagi in ce priveste repartizarea echipelor in grupele Champions League
Foto: uefa.com

Forul oficial al fotbalului european a raspuns la acuzatiile dure aduse de Gica Hagi acum cateva zile, in ce priveste faptul ca Romania nu are nici macar o echipa calificata direct in grupele UEFA Champions League.

Hagi a avut o reactie furibunda in cadrul unei conferinte de presa in care a criticat vehement modul de repartizare al echipelor din Europa in grupele UEFA Champions League si nu numai.

"Domnilor, suntem o tara care a avut reprezentante in Europa de cand ne stim noi. Echipele din Spania, Germania, Anglia, care sunt puteri ale fotbalului, au patru echipe! Patru! Noi cerem una! Campioana trebuie sa se duca direct in Champions League. Locul doi, in Europa League, ca sa putem deveni si noi competitivi. Mi-am spus o parere de-a mea despre fotbalul romanesc, pentru ca daca noi nu ne batem, atunci ei nu ne dau nimic. Pentru mine e discriminare", declara Hagi la aceasta conferinta, iar intreaga tirada o puteti citi in stirea de mai jos:

Gica Hagi, mesaj dur pentru UEFA: "Pentru mine e discriminare"

Iar cotidianul Gazeta Sporturilor a fost cel care a si cerut un raspuns oficial din partea forului de la Nyon, Elvetia, raspuns care nu a intarziat sa apara in cotidianul de mai sus:

"Formatul competitiilor UEFA si lista de acces a cluburilor pentru perioada 2018-2021 au fost rezultatul unui proces de consultare amanuntita cu toti actorii din fotbal, inclusiv cu toate cele 55 de asociatii nationale, cluburi si ligi. Reformele pentru ciclul 2018-2021 au aratat cum competitiile noastre de cluburi functioneaza incat sa se pastreze urmatoarele principii:

- Au fost retinute drepturile tuturor asociatiilor si cluburilor de a concura in competitia de elita a cupelor europene.

- Se pastreaza solidaritatea si piramida fotbalului, precum si modelul european de calificare.

- Formatul si sistemul adoptate produc mai multi bani pentru cluburi".

Ultima data cand Romania a avut o echipa in grupele UEFA Champions League se intampla in 2013, prin Steaua Bucuresti, pe atunci, actuala FCSB.

Romania a avut 4 sezoane la rand o echipa direct in grupele UCL, intre 2009 - 2012, prin Unirea Urziceni, CFR Cluj, Otelul Galati si din nou CFR.

Acum insa, Romania a cazut atat de jos in clasamentul coeficientilor, incat va trebui sa joace 4 tururi preliminare pentru a ajunge la "masa bogatilor". Campioana va intra asadar din primul tur preliminar si va disputa 8 meciuri pentru a intra in grupe.

Mai grav, acum nici vicecampioana nu mai are acces catre tururile preliminare Champions League.

Reamintim ca in acest sezon, Romania nu are nicio reprezenanta in grupele vreunei competitii europene, dupa ce FCSB si CFR Cluj au pierdut in play-off-ul Europa League, cu Rapid Viena si Dudelange.

D.A.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#UEFA raspuns catre acuzatii Gica Hagi, #UEFA raspuns oficial repartizare echipe grupe , #stiri Gica Hagi