Hagi a rabufnit dupa ce fiul sau a fost faultat dur: "Ianis trebuia eliminat din joc!"

Luni, 25 Februarie 2019, ora 16:54
5091 citiri
Hagi a rabufnit dupa ce fiul sau a fost faultat dur: "Ianis trebuia eliminat din joc!"
Foto: Captura DigiSport

Gica Hagi a reactionat extrem de dur dupa ce fiul sau, Ianis, a fost victima unui fault dur comis in timpul meciului dintre Viitorul si Sepsi.

"Regele" crede ca atacul violent al lui Ousmane Viera la Hagi junior a fost unul premeditat de la vestiare si ca antrenorul lui Sepsi, Eugen Neagoe, nu ar fi strain de intentia jucatorului sau.

"Ianis este OK, are o plaga destul de mare, se antreneaza, dar s-a vazut intentia jucatorului de a rupe piciorul unui fotbalist tanar. Sansa lui Ianis: a fost destul de abil sa reactioneze, a lasat piciorul foarte moale. Daca nu facea asta, era grav. Trebuie sa invete si el din acest lucru. De aceea nu am recurs la alte lucruri, sa facem apel, chiar daca mi-au spus conducatorii mei ca exista un articol care ne permite acest lucru. Dar noi nu cautam asta. Cautam sa jucam fotbal si atat! Sa iasa toti sanatosi de pe teren, pentru ca sunt sportivi.

Chiar daca exista contact, pentru ca este un sport barbatesc, nu trebuie sa ai niciodata intentia sa faci rau celuilalt. Mai mult, ce a declarat antrenorul lui Sepsi, un prieten, un oltean pe care il stiam corect, m-a facut sa cred ca totul a fost planificat de la antrenor. Ianis trebuia eliminat din joc! Pana atunci, Ianis fusese cel mai bun de pe teren, echipa jucase bine, controlasem prima repriza. Castigul pentru Sepsi a fost enorm de mare, dupa ce Ianis a disparut din joc, au inceput sa joace si ei fotbal. Chiar daca a vrut sa ramana in teren, pentru ca a tinut sa fie alaturi de echipa, da totul pe teren, are curaj si este invatat sa lupte, Ianis nu a mai avut acelasi randament. Arbitrul a tolerat un lucru grav, iar daca lua decizia eliminarii, era cu totul alt meci, alta desfasurare. S-a influentat foarte tare jocul! Trebuie gestionate altfel astfel de momente care nu au legatura cu fotbalul.

Eu am fost jucator, acum sunt antrenor, menirea mea este sa fac tactica, sa motivez jucatorii sa joace fotbal, nu pot sa judec si nici nu ma intereseaza. Nu-mi depasesc rolul meu niciodata. Pentru mine, grav este la Viera. Ca arbitrul a tolerat aceasta intrare, ii las pe toti ceilalti sa vada.

Dar Viera mai si spune la televizor ca nu a fost intentie, prosteste o tara intreaga. Daca te incurajeaza si antrenorul, inseamna ca a fost gandit de la vestiare. Iar asta este si mai grav, ca a fost premeditat. Am vazut si eu faza apoi la televizor. Nu ai cum sa te uiti de trei ori, cine face asta inseamna ca-i place violenta. Eu nu am putut sa ma uit a treia oara! Pe plan international, astfel de violente nu se tolereaza. Nu facem apel, chiar daca am face, nu ne baga nimeni in seama, ca suntem mici", a explicat Gheorghe Hagi, citat de gsp.ro.

Ianis Hagi a fost victima unui fault dur in timpul meciului cu Sepsi, Ousmane Viera punandu-i o talpa pe genunchi.

Chiar daca nu a fost accidentat serios, micul Hagi s-a ales cu rani in locul contactului si nu va evolua in urmatorul meci al dobrogenilor.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ianis Hagi fault, #Ianis Hagi faultat, #Ianis Hagi Viera sepsi , #Viitorul