USR depune motiune simpla impotriva ministrului Culturii, dupa ce si PNL l-a amenintat

Miercuri, 14 Martie 2018, ora 17:13
2239 citiri
USR depune motiune simpla impotriva ministrului Culturii, dupa ce si PNL l-a amenintat
Foto: Arhiva Hepta.ro

La nici doua luni de la preluarea portofoliului Culturii si Identitatii Nationale, cu o miza semnificativa in anul Centenarului, ministrul George Ivascu se va confrunta cu o motiune simpla, anuntata, miercuri, de USR.

Printre motivele pe care deputatul USR Iulian Bulai le-a enumerat in plenul Camerei Deputatilor se numara refuzul acestuia de patru ori de a veni in fata Comisiei de Cultura, refuzul de coordonare cu comisia pentru Centenar si anularea a peste 2.000 de proiecte legate de Centenarul Marii Uniri.

"Astazi am anuntat in plen motiunea simpla impotriva ministrului Culturii, George Ivascu. Iata de ce: lipsa totala de comunicare cu Parlamentul, refuzand 4 invitatii la discutie in Comisia de Cultura; refuzul de coordonare cu Comisia de Centenar, refuzand dialogul cu membrii comisiei speciale; anularea a peste 2.000 de proiecte dedicate Centenarului, dupa ce fuseseradeja aprobate de Guvern; prezentarea strategiei pe Centenar abia la sfarsitul primului trimestru din anul centenar; nesemnarea contractului pentru executarea monumentului Marii Uniri la Alba Iulia (sunt deja bani alocati de la buget) ", a scris Iulian Bulai pe contul sau de Facebook.

De asemenea, acesta invoca mai multe argumente pentru retragerea increderii si sprijinului prin motiunea simpla, altele in afara de cele legate de Centenar: "blocarea dosarului Rosia Montana la UNESCO; intarzierea desemnarii unui Comisar din partea MCIN in speta Timisoara - Capitala Culturala Europeana, dupa modelul folosit la Sibiu acum 11 ani; sporirea birocratiei si institutiilor inutile prin crearea Senatului Culturii, miscare prin care se externalizeaza mandatul Ministerului catre Academia Romana, al carui rol direct nu este cel de a inlocui functia de implementare a politicilor publice pe cultura care ii revin MNIC".

Presedintele Comisiei de Cultura, Gigel Stirbu (PNL), a cerut miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, ca PSD sa il demita pe ministrul Culturii, George Ivascu, afirmand ca, in caz contrar, liberalii vor initia o motiune simpla impotriva acestuia.

George Ivascu, ministrul Culturii si Identitatii Nationale, a fost invitat de patru ori sa participe la o audiere in Comisia de Cultura din Camera, iar marti, cand anuntase printr-un secretar de stat ca va fi prezent, a absentat si l-a trimis pe Gheorghe Popa sa ii tina locul.

Amintim ca, saptamana trecuta, George Ivascu a dispus revocarea secretarului de stat Paul Cotirlet, coordonator al departamentului care organizeaza Centenarul, pentru lipsa unui concept unitar si a unor obiective coerente.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#George Ivascu motiune USR , #ministrul Culturii