Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Firea da 800.000 de lei pe un concurs de idei pentru refacerea Halei Matache

Firea da 800.000 de lei pe un concurs de idei pentru refacerea Halei Matache
Foto: captura video YouTube
Dupa ce a fost demolata in 2013, o cladire simbol a Capitalei, Hala Matache, va fi refacuta, a anuntat joi primarul Gabriela Firea, care a anuntat si organizarea unui concurs in acest sens.

"Ne dorim sa reconstruim aceasta Hala, care a reprezentat timp de multi ani unul din simbolurile Bucurestiului. Hala Matache va fi refacuta asa cum a fost, dupa planuri realizate de cei mai buni specialisti.

Vom organiza un concurs de solutii la care colaboram si cu Ordinul Arhitectilor din Romania, pentru ca ne dorim ca cea mai buna idee sa se materializeze intr-o noua Hala Matache, un nou simbol al Bucurestiului. Ne respectam istoria si orasul, monumentele si reperele acestuia", a sustinut Firea, citata intr-un comunicat remis Ziare.com.
In prezent se lucreaza la pregatirea caietului de sarcini necesar organizarii concursului.

Prin bugetul pe anul 2017, aprobat in sedinta CGMB din data de 5 aprilie, primarul general a prevazut sumele necesare organizarii acestui concurs, respectiv 800.000 de lei. Pentru lucrarile de reconstruire a halei, suma va fi stabilita in functie de devizul proiectului de executie, deci intr-o etapa ulterioara, se mai arata in comunicat.

Hala Matache a intrat pe lista cladirilor de demolat in urma realizarii proiectului diametralei Buzesti-Berzei.

Si in 2015 fostul primar Sorin Oprescu anunta refacerea Halei Matache, spunand ca s-au pastrat bucati din hala, la care restauratorii lucrau deja.

Amintim ca in ajunul demolarii cladirii-simbol, in 2013, au existat mai multe proteste.
A.S.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 20 Aprilie 2017, ora 19:50

 Articol citit de 1173 ori

Citeste si: