Firea a asociat Bucurestiul cu localitati din Ilfov si face la comun contracte de salubrizare, iluminat si dezinsectie

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 17:16
5234 citiri
Firea a asociat Bucurestiul cu localitati din Ilfov si face la comun contracte de salubrizare, iluminat si dezinsectie
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Capitala se va asocia cu localitati din judetul Ilfov in vederea constituirii unei asociatii al carei scop este gestionarea in comun a serviciului de salubrizare, activitatile de deratizare, dezinsectie si dezinfectie.

"Se aproba asocierea Municipiului Bucuresti, prin Consiliul General al Municipiului Bucuresti, cu unele unitati administrativ-teritoriale din judetul Ilfov, in vederea constituirii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie Bucuresti, persoana juridica de drept roman, de drept privat si de utilitate publica", se arata intr-un proiect adoptat, miercuri, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Potrivit documentului citat, se aproba participarea Bucurestiului, in calitate de asociat membru fondator, la constituirea acestei asociatii.

Hotararea prevede aprobarea actului constitutiv si statutului asociatiei, precum si a participarii Capitalei la patrimoniul initial al asociatiei cu o contributie in numerar/virament bancar in valoare de 2.000 de RON.

Conform statutului asociatiei, sediul sau este in Bucuresti, pe strada Aristide Demetriade nr. 2; forma de gestiune a serviciului de salubrizare, activitatile de deratizare, dezinsectie si dezinfectie va fi gestiunea delegata. Aceasta se va realiza in baza unui contract de delegare a gestiunii atribuit unui operator.

In raportul de specialitate al proiectului se arata ca scopurile asociatiei sunt: infiintarea, organizarea, exploatarea, monitorizarea si gestionarea in comun a serviciul public de salubrizare, activitatile de deratizare, dezinsectie si dezinfectie pe raza de competenta a unitatilor administrativ-teritoriale membre, prin intermediul unui operator regional infiintat de asociati; realizarea in comun a unor proiecte de investitii publice de interes zonal destinate infiintarii, modernizarii si/sau dezvoltarii, dupa caz, a sistemelor de utilitati publice aferente serviciului; atragerea de fonduri europene necesare dezvoltarii serviciului de salubrizare, activitatile de deratizare, dezinsectie si dezinfectie.

Printre obiectivele asociatiei se numara incheierea contractului cu operatorul, in numele si pe seama unitatilor administrativ-teritoriale membre implicate, care vor avea impreuna calitatea de delegatar, urmarirea indeplinirii obligatiilor asumate de operator.

Alte obiective ale asociatiei sunt: sa elaboreze si sa aprobe strategia de dezvoltare comuna a serviciului public de salubrizare, activitatile de deratizare, dezinsectie si dezinfectie care i-au fost incredintate, sa aprobe documentatiile de atribuire a contractului de delegare, sa atraga noi surse de finantare externe/investitii private.

"Sunt putin bulversata, pentru ca avem o asociatie fara asociati. Se spune ca se aproba asocierea municipiului Bucuresti cu unele unitati administrativ-teritoriale din judetul Ilfov. Nu stim care. Care sunt criteriile dupa care vor fi alese? Nu stim modul de participare la costuri, nu putem sa votam fara sa stim care sunt unitatile (...) Nu putem sa votam mandatand deja de la constituire ca aceasta asociatie va delega serviciul public", a spus Roxana Wring, consilier USR, la sedinta CGMB.

Totodata, CGMB a adoptat un proiect care prevede ca Municipiul Bucuresti sa se asocieze cu localitati din judetul Ilfov pentru constituirea unei asociatii al carei scop este gestionarea in comun a serviciului de iluminat public. In hotarare nu se precizeaza numele localitatilor din Ilfov cu care se va asocia Capitala.

Hotararea mai prevede aprobarea participarii Municipiului Bucuresti la patrimoniul initial al asociatiei cu o contributie in numerar/virament bancar de 2.000 de RON.

Potrivit statutului asociatiei, sediul acesteia este pe strada Aristide Demetriade nr. 2 din Bucuresti, iar forma de gestiune a serviciului de iluminat public va fi gestiunea delegata. Aceasta se va realiza in baza unui contract de delegare a gestiunii atribuit unui operator.

Printre obiectivele asociatiei se numara: elaborarea si aprobarea strategiei de dezvoltare comuna privind serviciul de iluminat public, aprobarea documentatiilor de atribuire a contractului de delegare. Alte obiective sunt: sa incheie contractul de delegare cu operatorul si sa monitorizeze executarea acestui document.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Bucuresti asociere localitati Ilfov, #Bucuresti asociere Ilfov iluminat, #Bucuresti asociere Ilfov salubrizare , #primar Bucuresti