Firea va modifica proiectul taxei auto pentru Bucuresti - ce se va schimba

Marti, 27 August 2019, ora 12:36
10952 citiri
Firea va modifica proiectul taxei auto pentru Bucuresti - ce se va schimba
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, marti, la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca vor fi facute anumite schimbari la proiectul prin care vrea sa introduca taxa auto in Capitala.

"In urma publicarii adresei de email oxigen@pmb.ro si prin faptul ca proiectul Oxigen pentru Bucuresti a fost postat pe site-ul primariei s-au primit si la adresa relatiipublice@pmb.ro mesaje, ii asigur pe oameni ca am citit toate aceste mesaje si pro, si contra, ca am retinut toate observatiile facute de bucuresteni sau nonbucuresteni, ca va invit si pe dvs, consilierii generali de la toate grupurile politice, de a va alatura acestui demers de a avea un oras curat, de a lupta cu flagelul poluarii, de a lua in serios aceasta problema a poluarii si sa nu o mai politizam. Proiectul prezentat de mine poate deveni proiectul nostru.

Voi trata cu maxima seriozitate propunerile pe care mi le veti trimite individual, in calitate de consilieri generali sau venite din partea grupurilor politice, asa cum voi trata cu maxima seriozitate toate propunerile si sugestiile venite de la cetateni", a transmis Firea la inceputul sedintei.

Primarul a precizat ca proiectul va suferi anumite modificari, deoarece exista niste situatii speciale.

"Cele mai multe observatii sunt legate de imposibilitatea (daca ramane proiectul asa cum a fost prezentat de la 1 ianuarie) de a mai avea un autoturism inmatriculat intr-un alt judet, dar care se deplaseaza in Bucuresti fara a plati vinieta B. Am tinut cont de observatiile care releva faptul ca sunt si situatii de inteles, situatii speciale care ar trebui sa fie regasite sub forma unor exceptii.

De exemplu, cei care, desi au domiciliul in Bucuresti, nu pot inmatricula masina in Capitala, deoarece au preluat un leasing de la o societate care este inregistrata pe raza altui judet. Exista aceasta categorie si care garanteaza ca la finalizarea leasingului, devenind proprietari 100%, isi vor inmatricula autoturismul in Capitala.

Sau sunt cetateni care sunt de buna credinta, inteleg ca nu este corect pentru Capitala sa plateasca taxe si impozite intr-un alt oras folosind totusi drumurile publice din Bucuresti, dar neavand practic carte de identitate de Bucuresti fiind flotant, nu exista posibilitatea fizica sa o inmatriculeze", a spus Firea.

Primarul a amintit ca au trecut deja sapte zile de cand proiectul a fost pus in dezbatere publica si ca la 1 octombrie se va finaliza aceasta perioada. Firea a precizat ca dupa perioada de dezbatare va prezenta din nou proiectul in fata consilierilor generali, adaugand mai multe imbunatatiri.

Amintim ca primarul general vrea sa introduca o vinieta pentru Bucuresti, pentru a reduce gradul de poluare din Capitala. Pentru autoturismele inmatriculate in alte orase sau tari care tranziteaza Bucurestiul va trebui cumparata vinieta electronica Oxigen-B (Bucuresti) . Accesul pentru o zi va costa 10 lei, in timp ce pentru un an posesorul va trebui sa plateasca 1.900 lei. Taxa nu va fi platita de masinile de Bucuresti si Ilfov.

Toate autoturismele nonEuro, Euro1 si Euro2 vor fi interzise in zona centrala a Capitalei.

De asemenea, pentru autoturismele Euro3 inmatriculate in Romania, inclusiv in Bucuresti si Ilfov, accesul este permis numai in urma achizitionarii unei viniete electronice de tip Oxigen-C (adica Centru) care costa 75 de lei/luna sau 900 lei pe an.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Firea taxa auto Bucuresti, #taxa auto Bucuresti , #primar Bucuresti