Firea se lauda cu calitatea excelenta a aerului din Bucuresti din ziua de ... 31 decembrie

Joi, 09 Ianuarie 2020, ora 15:29
5656 citiri
Firea se lauda cu calitatea excelenta a aerului din Bucuresti din ziua de ... 31 decembrie
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat date din care rezulta ca la sfarsitul lui 2019 indicele calitatii aerului in Bucuresti era "Excelent", in replica la criticile ministrului Mediului, Costel Alexe, despre care spune ca minte, are obrazul gros si este incompetent, numindu-l "ministrul Otrava".

"Iata proba adevarului care doare: ministrul PNL al Mediului minte! Pe cine vrea sa sperie si sa alunge din marile orase ale tarii? Pe cetateni, pe oficialii straini, pe turisti, pe investitori?

Penelistul specializat in tocat banii europeni in firme de apartament pentru protejarea a 3 serpi vrea sa determine relocarea tuturor afacerilor in Budapesta sau la Sofia? Vrea sa ramana cetatenii romani fara locuri de munca? Statul - si incompetentul domn Citu -, fara taxele si impozitele incasate de la multinationale?

In serviciul cui este ministrul PNL al Mediului cand minte ca in Bucuresti oamenii trebuie sa poarte masca de protectie si ca se respira otrava!? Domnule ministru, dati-va demisia pentru acest atentat la siguranta cetatenilor!", a scris joi Firea pe Facebook, prezentand capturi de pe site-urile agentiilor de mediu din Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, la final de an.

De precizat ca, pe 31 decembrie, Capitala a fost destul de libera, multi locuitori nu au lucrat fiind deja plecati de Revelion, asa incat traficul de exemplu a fost sub medie.

Primarul Bucurestiului arata ca in marile aglomerari urbane din tara exista poluare, sunt anumite ore si zile in care se depasesc valorile admise si ca aceasta este o realitate pentru care avem toti o raspundere, si Guvernul, si autoritatile locale.

"Dar a exagera abuziv, a induce panica in populatie si a introduce acest subiect in batalia politica este foarte grav, nu doar imoral", a continuat ea.

Primarul prezinta datele de pe site-urile agentiilor de mediu din Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, la final de an, din care rezulta ca pe 31.12.2019 calitatea aerului in Bucuresti era excelenta, in Iasi era foarte buna, in Brasov erau si zone in care era medie, iar in Cluj, foarte buna.

"O palma pe obrazul gros al unui ministru incompetent!", comenteaza Firea.

"Daca Romania va plati sanctiuni din partea Comisiei Europene pentru poluare, acestea vor fi pentru perioada 2010-2014. Soc total! Nu Firea era primar atunci! Iar in ultimii trei ani am luat masuri anti-poluare cat altii in 30. I le voi dovedi maine si domnului Ministru-Otrava, daca va binevoi sa vina la intalnirea solicitata", a incheiat Gabriela Firea postarea.

Cu o zi in urma, ea l-a invitat pe ministrul Mediului Costel Alexe vineri, la Primarie, pentru a-i prezenta masurile antipoluare luate. L-a acuzat pe ministru ca, desi Bucurestiul este pe locul al patrulea in ceea ce priveste poluarea, nu a comentat nimic referitor la orasele de pe primele trei pozitii - Iasi, Cluj, Brasov. De asemenea, ea afirma ca asteapta ca Alexe sa precizeze care sunt legile, reglementarile si masurile pe care le va intreprinde, la nivel national, pentru a combate poluarea, in marile orase.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, marti seara, ca Bucurestiul produce un milion de tone de deseuri pe an, din cele sase pe care le produce Romania, gradul de reciclare a deseurilor fiind de doar 13,81%, desi ar trebui sa fie de 50%. Alexe spune ca, o data la cinci zile, poluarea atinge cote alarmante in Bucuresti, fiind depasite concentratiile maxim admise.

"Revoltator este ca, in Capitala Romaniei, in anul 2020, avem perspectiva anului 2021 in care efectiv nu vom mai avea unde sa ducem gunoaiele. Aceste deseuri care trebuie colectate selectiv si reciclate noi suntem campionii Europei si le ducem la groapa. Ministerul poarta o corespondenta si a pus in vedere Primariei Generale a Capitalei de fiecare data, cu fiecare ocazie, ca trebuie sa se preocupe sa identifice solutii, pentru ca Bucurestiul astazi produce un milion de tone de deseuri pe an din cele sase pe care le produce Romania", a declarat Costel Alexe.

Zilele trecute, Firea si Alexe au mai avut schimburi de replici pe tema poluarii din Capitala.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Firea calitate aer Bucuresti poluare, #Firea calitate aer Bucuresti , #primar Bucuresti