Firea nu intelege de ce nu mai candideaza Tariceanu la Presedintie: E "cu zece etaje mai sus" decat Mircea Diaconu

Sambata, 31 August 2019, ora 15:39
4428 citiri
Firea nu intelege de ce nu mai candideaza Tariceanu la Presedintie: E "cu zece etaje mai sus" decat Mircea Diaconu
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Vicepresedintele PSD Gabriela Firea a declarat, sambata, ca nu intelege de ce Mircea Diaconu este mai valoros din punct de vedere tactic decat Calin Popescu Tariceanu si nu intelege de ce liderul ALDE nu mai candideaza la alegerile prezidentiale.

Firea a declarat, la Mamaia, inainte de sedinta Comitetului Executiv National, ca nu intelege de ce s-a ajuns la aceasta strategie politica, cu retragerea ALDE de la guvernare si sustinerea lui Mircea Diaconu in cursa prezidentiala, nu a lui Calin Popescu Tariceanu.

"Voi regreta faptul ca s-a ajuns la acest moment foarte greu, poate ca se mai gaseau solutii. Nu am inteles pana la urma, nici chiar din punct de vedere tactic, de ce e mai valoros acum domnul Diaconu fata de domnul Tariceanu. Eu il stimez pe domnul Tariceanu, nu am ascuns niciodata.

Intelegeam daca s-a destramat alianta noastra daca domnul presedinte Tariceanu ar fi candidat in continuare si PSD isi mentinea candidatura doamnei premier, dar asa nici domnul Tariceanu nu mai candideaza, din punctul meu de vedere il apreciez pe domnul Diaconu ca actor, ca om politic domnul Tariceanu, ca sa citez pe cineva, este cu zece etaje mai sus. Nu inteleg de ce s-a ajuns pana la urma la aceasta strategie politica, dar cu siguranta dumnealor stiu mai bine, nu sunt eu cea in masura sa imi dau cu parerea despre o alta formatiune politica, aceasta declaratie e personala, nu ca vicepresedinte al PSD", a afirmat Firea.

Citeste mai multe despre: CEx PSD pe litoral. Social democratii decid ce fac cu ministerele parasite de ALDE

"Se poate functiona cu un guvern de criza"

Ea a precizat ca, atata timp cat premierul nu demisioneaza si nu este schimbat in urma unei motiuni de cenzura, atunci Executivul isi desfasoara activitatea legal.

"Guvernul poate fi demis daca premierul isi scrie demisia, daca o motiune de cenzura trece prin Parlament. Cata vreme nu suntem in cele doua situatii, Guvernul este legal la Palatul Victoria, pentru ca a fost votat de majoritate parlamentara in urma unor alegeri pe care PSD si ALDE le-au castigat. Nu avem acum altceva de facut decat sa asteptam pasii democratici care vor urma in zilele urmatoare deoarece incepe si sesiunea parlamentara", a spus Firea.

Intrebata ce se va intampla in cazul in care la votul in Parlament Guvernul va constata ca nu exista majoritate, Firea a raspuns: "Se poate functiona cu un guvern de criza, ceea ce nu este de dorit pentru ca ar avea atributii limitate si tara nu trebuie aruncata intr-o criza de dragul castigarii punctelor in campania electorala prezidentiala. Politicienii trebuie sa aiba maturitate si responsabilitate, sa se gandeasca in primul rand la romani, nu doar sa faca declaratii foarte frumoase citite de pe anumite foi, ci sa dovedeasca cu adevarat ca tin la aceasta tara. Daca se gandesc cat mai castiga in campania prezidentiala si cat pierde un adversar, nu cred ca este normal si sunt convinsa ca romanii vor sanctiona acesti politicieni."

Liderii PSD s-au reunit in sedinta Comitetului Executiv, la Mamaia, pentru a decide cum actioneaza in conditiile in care ALDE a iesit de la guvernare, iar presedintele Klaus Iohannis a respins remanierea propusa de premierul Viorica Dancila.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Firea Tariceanu candidat presedintie Diaconu, #Firea candidat ALDE presedintie , #PSD