Firea nu exclude sa candideze la Cotroceni. Conditiile pentru o alianta PSD-ALDE-Pro Romania

Luni, 15 Iulie 2019, ora 13:24
5003 citiri
Firea nu exclude sa candideze la Cotroceni. Conditiile pentru o alianta PSD-ALDE-Pro Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat, luni, inainte de sedinta CEx, ca PSD are timp de recuperat in ce priveste campania pentru prezidentiale.

"Vestea buna e ca PSD are dintre cine sa aleaga. Vestea proasta e ca zilele se scurg, trece timpul, celelalte partide au candidati desemnati, presedintele e in campanie de cativa ani, trebuie sa recuperam timpul pierdut. Mi-as dori sa nu facem figuratie, ci sa ne dorim sa castigam.

Sunt unul dintre membrii PSD care isi doreste sa castige prezidentialele, dar e nevoie sa nu pornim cu sansa a doua, trebuie sa ne dorim sa fim invingatori, pentru Romania", a declarat Gabriela Firea, facand trimitere la o colaborare cu ALDE si Pro Romania pentru un candidat unic al stangii.

Firea spune ca a primit telefoane de la colegi care o sustin, ca e in topul sondajelor alaturi de presedintele Iohannis, si, in acest context, e "deschisa unor discutii" pentru un candidat unic PSD-ALDE-Pro Romania.

"Este foarte importanta discutia, dar serioasa, cinstita si pentru prezent si pentru viitor, cu partenerii nostri traditionali de la ALDE, cu domnul Calin Popescu Tariceanu, de asemenea, cu fostii nostri colegi care au fost in Partidul Social Democrat si ma refer aici la colegii din Pro Romania, cu domnul presedinte Pro Romania Victor Ponta.

Fara aceste elemente nu cred ca avem sanse si, de asemenea, analizarea oamenilor care au cea mai mare credibilitate in partid, care au mai fost testati in alegeri si nu doar cei care in urma unor intelegeri politice au ajuns in diferite pozitii publice", a mai spus Gabriela Firea, citata de News.ro.

Intrebata daca isi doreste sa candideze la alegerile prezidentiale, Firea a spus ca nu ar fi inteligent sau corect sa dea un raspuns acum, dar ca ar fi "pacat sa reiasa acest candidat doar dintr-un aranjament mai mult sau mai putin la suprafata".

Un candidat comun cu ALDE si Pro Romania?

De altfel, senatorul Adrian Tutuianu, membru al Pro Romania, a declarat, luni, ca formatiunea din care face parte ar putea sustine candidatura Gabrielei Firea la alegerile prezidentiale.

"Eu n-am nicio rezerva in a va spune ca o candidatura, de exemplu, independenta a doamnei Firea ar putea sa fie sustinuta de Pro Romania", a afirmat senatorul.

La randul sau, presedintele Comisiei Juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a declarat luni ca PSD are prima optiune pentru un candidat comun cu ALDE la alegerile prezidentiale, deoarece "locomotiva" intr-un asemenea proiect nu poate fi decat PSD.

Robert Cazanciuc a fost intrebat de jurnalisti daca exista riscul ca Partidul Social Democrat sa nu intre in al doilea tur al alegerilor prezidentiale daca nu va avea un candidat comun cu ALDE.

"Nu cred ca cineva se gandeste in mod serios ca PSD nu ar putea intra in turul doi. Cu siguranta PSD va intra in turul doi ca sa castige alegerile prezidentiale. Nu impiedica nimeni ALDE sa vina impreuna cu PSD intr-un proiect comun. Dar evident ca partidul va trebui sa aiba prima optiune.

Dincolo de profilul candidatului - cine ar putea sa-l infranga pe actualul presedinte - e vorba si de o notiune de aritmetica aici. Cine e 'locomotiva' intr-un asemenea proiect? 'Locomotiva' nu poate fi decat PSD", a spus Cazanciuc, la Senat, conform Agerpres.

In opinia sa, premierul Viorica Dancila are calitatile necesare sa-l infranga pe Iohannis la alegerile prezidentiale, fiind "un om decent si de buna credinta".

"Noua ne trebuie un candidat care sa-l bata pe actualul presedinte - un profil destul de rigid, fara foarte multa empatie. Noi avem nevoie de un candidat autentic, pe care oamenii sa-l simta sincer, onest, o relatie directa. Doamna Dancila poate sa fie un candidat autentic. Adica nu iti trebuie un sondaj de opinie sofisticat ca sa vezi ca doamna prim-ministru este un om decent, de buna credinta, care si-a intrat foarte bine in rolul de prim-ministru si mai ales de presedinte al partidului. Poate fi un candidat autentic de care partidul are nevoie", a mai comentat Cazanciuc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Gabriela Firea alegeri prezidentiale , #PSD