Firea isi anunta colegii din primarie ca nu se mai lasa santajata: Eu nu mai cedez din ziua de astazi. Se va face lumina (Video)

Joi, 18 Octombrie 2018, ora 11:54
7142 citiri
Firea isi anunta colegii din primarie ca nu se mai lasa santajata: Eu nu mai cedez din ziua de astazi. Se va face lumina (Video)
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Gabriela Firea a transmis, joi, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, un mesaj catre cei care, spune ea, au santajat-o pana acum cerandu-i anumite lucruri pentru a vota diverse proiecte.

"Sunt primar general ales de cetateni si respect legea si sunt institutii ale statului care vegheaza asupra respectarii legii de catre primar, consilieri, directori. Nu se face dreptate cu santaj si nu se face administratie cu presiune. Celor care m-au anuntat astazi deja ca nu vor vota proiecte ca sunt influentati politic si financiar le transmit un singur lucru: ca eu imi fac datoria de primar, muncesc o luna cu aparatul de specialitate si vin cu proiecte bune, pozitive pentru bucuresteni.

Dumneavoastra le votati sau nu le votati, dar eu imi fac datoria fata de bucuresteni. Mai departe. Mize mici, politice, meschine si jocuri de culise financiare si santaj..'Dati-ne aia sau nu mai votez'... eu nu mai cedez din ziua de astazi. Se va face lumina", a sustinut Gabriela Firea.

Primarul a transmis consilierilor generali ca sunt liberi sa voteze cum cred ei ca este bine, dar i-a rugat sa o faca gandindu-se la bucuresteni.

"Cine voteaza pentru bucuresteni sau pentru ca asa considera politic sau cine stie deja ca a practicat la adresa mea un santaj politic sau financiar... eu nu cedez. Ei se stiu care sunt. Va rog, cei care nu sunteti vizati sa nu analizati foarte mult ce spun, ca nu va priveste.

In schimb, cei care mi-ati transmis aceste mesaje, vreau sa va transmit public ca sunteti liberi sa votati cum vreti, dar sa nu ii sacrificati pe bucuresteni pentru niste politicieni care au fost candva mari, dar nu mai sunt", a punctat ea.

Gabriela Fiea a vorbit tot folosind termenul "santaj" si despre oferirea de salarii compensatorii unor angajati ai regiilor si administratiilor ale caror servicii sunt transferate catre companiile municipale. Edilul sustine ca nu se vor oferi salarii compensatorii, avand in vedere ca acesti oameni, dupa ce li se incheie contractul, sunt angajati imediat pe perioada nelimitata si in conditii financiare mai bune.

"Au fost oameni care au inteles ca nu avem motive legale pentru a acorda fiecarui angajat 20.000 de euro plati compensatorii pentru ca noi nu facem disponibilizari colective. Noi angajam in aceeasi clipa, cu contracte pe perioada nelimitata si in conditii financiare mai bune. De ce sa platim salarii compensatorii si a doua zi sa se angajaze la companie?

Nu este normal sa masacram bugetul Capitalei platind la 2.000-3.000 de angajati nemeritat salarii compesatorii. Ca asta este miza. V-o spun direct, pentru ca acestea au fost discutiile din grupurile de lucru. S-au facut minute, procese verbale si scrie negru pe alb. Nu voi ceda acestui santaj", a spus Firea.

Edilul a tinut sa precizeze ca se fac numeroase controale la companiile municipale.

"Vreau sa fac o precizare. Am spus din prima zi cand am preluat cu mare onoare mandatul ca imi propun si voi milita pentru schimbarea modelului administrativ transformarea regiilor in companii municipale pe model european. Cei mai multi angajati ai acestor administratii au inteles ca este vorba de un proiect important, benefic pentru ca aceste companii sunt verificate chiar si de cate doua ori pe saptamana de Ministerul de Finante, Curtea de Conturi, de ANAF. Sa nu isi faca nimeni grija ca se intampla ceva necurat, asa cum s-a intamplat de multe ori in regii si administratii.

V-am spus cum la Administratia Strazilor, o celebra companie cumpara componente de semafoare de 1.000 de ori mai scumpe. V-am dat nenumarate exemple si astept ca institutiile statului sa-si faca treaba si in ceea ce priveste ALPAB-ul. Mai mult decat sa trimit Corpul de Control acolo nu am ce sa fac, eu nu ma duc cu denuntul. Eu sunt primar general, nu plangacios de serviciu", a adaugat Firea.

Precizarile Gabrielei Firea vin in urma criticilor aduse de opozitie si de sindicalistii fata de intentia de a desfiinta mai multe administratii, printre care Administratia Strazilor, Administratia Fondului Imobiliar, ALPAB si Administratia Cimitirelor.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Firea santaj primarie, #Firea avertisment santaj primarie , #primar Bucuresti