Firea pierde la vot in Consiliul General: Fara bani de benzina pentru car-sharing in Bucuresti

Joi, 18 Octombrie 2018, ora 13:16
12082 citiri
Firea pierde la vot in Consiliul General: Fara bani de benzina pentru car-sharing in Bucuresti
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Consiliul General a respins proiectul de hotarare prin care Primaria Capitalei ar fi decontat combustibilul folosit de cetateni pana la valoarea de 500 de lei pe luna daca mai multe persoane merg in comun cu un autoturism.

Primarul Gabriela Firea a sustinut masura pentru decongestionarea traficului din oras, insa consilierii din Opozitie si ONG-urile au criticat acest proiect, spunand ca este doar o masura populista care nu va rezolva adevaratele probleme ale traficului.

Proiectul a fost respins la limita, cu 27 de voturi "pentru", 24 de voturi "impotriva" si doua abtineri.

Argumentele primarului Firea

Primarul Gabriela Firea a vorbit, joi dimineata, despre proiectul "Stimularea mobilitatii si descongestionarea traficului din Municipiul Bucuresti", prin care navetistii care vin din zona limitrofa in centru ar fi beneficiat de un voucher de 500 de lei pe luna, in medie un plin, cu conditia sa nu fie doar o persoana in masina.

Tot 500 de lei ar fi primit si parintii care se angajeaza sa transporte mai multi copii spre scoala.

"Primul proiect pe care vi-l supun atentiei se refera la cateva masuri pe care le-au luat si alte capitale europene si cred ca sunteti in asentiment ca trebuie sa preluam si noi aceste idei. Afirm de pe acum ca sunt deschisa si altor propuneri si idei. Cred ca problema traficului nu trebuie sa aiba culoare politica si trebuie sa avem consens.

Primul proiect se refera la mobilitate si reducerea poluarii. Navetistii care vin din zona limitrofa si/sau aduc copiii la scoala vor benecifia de un voucher de 500 de lei cu conditia sa nu vina dimineata spre Bucuresti doar o persoana in masina", a spus Gabriela Firea in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Aceasta a precizat ca, potrivit statisticilor, in peste 80% dintre masinile care vin spre Capitala sunt doar una maxim doua persoane.

"Ne dorim sa incurajam impartirea voluntara a masinii, astfel incat prin parteneriate voluntare intre prieteni, vecini, sa cada de acord asupra acestui transport reducand poluarea si numarul de masini care intra in Capitala. In loc de 100 de masini, daca in loc de o persoana in masina vor fi patru, vor veni 25 de masini, beneficiind de acest stimulent din partea primariei pentru ca ajuta si la decongestionarea traficului si la rezolvarea poluarii", a punctat ea.

Referitor la parintii care ar primi banii de combustibil, Firea a explicat ca acestia ar face, de asemenea, acorduri voluntare.

"Parintii care merg dimineata cu copiii la scoala din interiorul Capitalei si nu numai, daca semneaza impreuna aceste acorduri voluntare prin care un parinte sa transporte 3-4 copii, vor beneficia de acest voucher. In paralel, PMB fara a influenta piata de taximetre va infiinta acele centre de car-sharing, in care soferii amatori pot inchiria o masina pentru a parcurge o distanta in timpul zilei in interiorul orasului", a adaugat Firea.

Firea nu renunta

La finalul a doua ore de dezbateri, Consiliul nu i-a aprobat proiectul.

Iata replica edilului, care promite ca va reveni cu proiectul pentru un alt vot in CGMB:

"Vreau sa le multumesc colegilor din PSD si ALDE pentru votul de astazi. Ati fost trimisi de cetateni ca sa le faceti viata mai buna. S-a vazut astazi ca noi am avut bunavointa si am explicat punct cu punct.

Am asistat si eu la dezbatere ca sa vad cat de mare e ipocrizia. Doua ore am dezbatut proiectul acesta benefic pentru bucuresteni si voi ati votat tot politic. Cred ca toti bucurestenii au vazut care este realitatea. Vom reveni, va garantez, cu acest proiect, cand si colegul care lipseste va fi aici si va trece".

Citeste si Firea vrea sa dea 500 de lei soferilor care fac car-sharing. Ciucu (PNL) si 22 de organizatii desfiinteaza proiectul

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Firea voucher benzina benzina, #oucher benzina benzina Bucuresti , #primar Bucuresti