Firea da vina pe PNL pentru problemele cronice ale Capitalei: Au condus RADET, au avut ani de zile majoritatea in CGMB

Vineri, 13 Decembrie 2019, ora 23:34
5040 citiri
Firea da vina pe PNL pentru problemele cronice ale Capitalei: Au condus RADET, au avut ani de zile majoritatea in CGMB
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat ca Bucurestiul nu e un oras pus la punct, pentru ca 30 de ani nu au fost facute investitii necesare, si i-a transmis lui Klaus Iohannis ca PNL a facut foarte mult rau Capitalei.

Declaratiile au fost facute vineri seara, la Antena3, dupa ce presedintele Klaus Iohannis precizase luni, inainte de sedinta Adunarii Generale a Asociatiei Municipiilor din Romania, ca Bucurestiul "nu este un oras bine pus la punct".

"Domnul presedinte are dreptate, Capitala nu e in acest moment un oras pus la punct, pentru motivul foarte intemeiat ca 30 de ani nu s-au facut acele investitii necesare pentru Capitala nici in domeniul transportului public in comun, nici in domeniul energiei termice, pentru ca suferim cu totii, nici in ceea ce priveste investitiile in spitale (...) I-as transmite domnului presedinte al tarii faptul ca partidul domniei sale nu este strain de lucrurile negative care s-au intamplat in Bucuresti si nu e absolut deloc Alba ca Zapada in ceea ce priveste gravele probleme ale Capitalei, pentru ca membrii PNL au condus atat regia de termoficare din cauza careia suferim si acum, membrii PNL au condus destinele acestui oras, pentru ca au avut ani de zile majoritatea in Consiliul General", a spus Firea.

Ea a afirmat ca membrii PNL "au facut foarte mult rau acestui oras" prin faptul ca au sustinut anumite firme private ce au avut contracte cu Primaria Capitalei in defavoarea cetatenilor.

"Ii transmit domnului presedinte lista membrilor PNL care au condus regia de termoficare si din cauza careia, in loc sa functionam cu sase CET-uri, functionam cu patru CET-uri. ELCEN e (...) condus de un administrator special membru PNL sector 1 (...). Acelasi partid a dat, de asemenea, functii de manager, deci, de directori, nu doar membrii in CA la RADET", a mai afirmat Firea.

Ea a precizat ca a ajuns la Primarie in vara lui 2016, iar RADET era in insolventa de facto de 6 luni, lucru confirmat in sedintele Consiliului de Administratie.

"Domnul presedinte al tarii uita ca si PNL a avut chiar un primar general plin, nu doar consilieri generali, membri in CA si manageri din partea PNL, domnul Razvan Sava a fost aproape un an primar general interimar, membru PNL, dupa ce s-a intamplat cu domnul Sorin Oprescu. Intr-un an de zile, domnul primar general PNL Razvan Sava nu a facut nicio investitie in RATB. Eu am gasit 600 de autobuze in trafic, in acest moment avem 1.800. De asemenea, la RADET nu s-a facut nicio investitie din partea primarului interimar PNL", a mai declarat Firea.

Potrivit edilului, Ludovic Orban a fost viceprimar din partea PNL la Bucuresti si "a avut ocazia sa rezolve problema termoficarii si nu a facut-o".

Firea a sustinut ca membrii PNL, timp de peste 20 de ani, s-au opus consolidarii cladirilor cu risc seismic.

"E foarte simplu sa faci declaratii doar politice, sa joci doar jocuri politice, de multe ori incorecte, dar sa nu vezi si care e vina ta ca partid, si ma refer la PNL, pentru situatia foarte grava din Bucuresti", a adaugat Firea.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#Firea PNL probleme Bucuresti, #Firea Orban viceprimar Bucuresti, #Firea PNL consilieri , #primar Bucuresti
Comentarii
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5
Poza ORCA
ORCA
rank 5
Sirmele din canalizarea blondei din barul de negri fac atingere...