Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Firea cere intrunirea urgenta a CEx: Trebuie reinstaurat un climat politic la standarde europene

Firea cere intrunirea urgenta a CEx: Trebuie reinstaurat un climat politic la standarde europene
Foto: Facebook/Gabriela Firea
Primarul Capitalei Gabriela Firea solicita intrunirea urgenta a Comitetului Executiv National (CEx) al PSD pentru "a transa criza politica" intrucat a avut drept "reactie organica" incetinirea motoarelor administratiei centrale si locale.

Firea sustine ca indiferent de solutiile ce vor rezulta din sedinta CEx, este categoric mai buna decat actuala instabilitate.

"Privesc si eu cu ingrijorare ceea ce se intampla in viata politica de cateva zile. Nu pot fi indiferenta, chiar daca sunt preocupata primordial de problemele Capitalei. Observ ca motoarele administratiei publice centrale si locale au incetinit. Este o reactie organica la criza politica", a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Faebook.
Primarul Capitalei sustine ca trebuie "reinstaurat un climat politic la standarde europene, cu profesionalism si rigoare", fiind necesara intrunirea CEx "pentru a transa criza politica".

"Orice solutie va reiesi din dezbaterea CEx va fi mai utila pentru tara decat instabilitatea actuala ", a mai scris edilul.Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri seara, la Antena 3, ca mai multi colegi de partid i-au cerut sa-i solicite liderului PSD, Liviu Dragnea, convocarea imediata a CEX.

"Nu sunt un fan al domnului Liviu Dragnea, sunt un fan al PSD. Nu cred ca are nevoie de aliati in momentul acesta, ci de oameni constienti de situatia care s-a creat in partid. Colegii m-au rugat sa-i transmit domnului Dragnea solicitarea de a convoca imediat CEX in zilele urmatoare, luni, marti, pentru a lamuri situatia dn partid", a declarat Dumitru Buzatu.
Intrebat care este situatia care ar trebui lamurita, acesta a vorbit despre "raportul dintre Guvern si partid, ruptura evidenta care se creeaza si risca sa se adanceasca, o autonomizare a premierului in raport cu majoritatea care-l sustine".

"Autonomizare a premierului in raport cu majoritatea care-l sustine este o formula cuprinzatoare - Guvernul nu mai aplica un dialog constructiv cu partidul", a mai spus liderul PSD Vaslui.

Si deputatul PSD Catalin Radulescu a solicitat intrunirea urgenta a CEX pentru a discuta despre o eventuala schimbare a Guvernului dupa "iesirea necontrolata si nestatutara" a premierului Tudose si insubordonarea sa fata de deciziile partidului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, vineri, ca el inca spera ca Mihai Tudose sa ramana prim-ministru.
"Eu inca sper ca Tudose sa ramana prim-ministru", a declarat Liviu Dragnea, vineri, intrebat despre solicitarea lui Catalin Radulescu.

Dragnea a facut aceste declaratii la Bacau, el aflandu-se in aceste zile intr-un turneu prin judetele Moldovei, unde se intalneste cu liderii filialelor PSD. Liviu Dragnea este insotit de vicepremierul Paul Stanescu.

Citeste si:
Dragnea: Nu exista tabere in PSD. Nu se impune organizarea unui congresDragnea nu se baga intre Mihai Tudose si Carmen Dan, dar spune ca PSD nu cedeaza in fata nimanuiUn lider nemultumit al PSD din tara sustine reforma lui Tudose si acuza conducerea ca impune o agenda paralelaDeputat PSD: Nu putem schimba premieri si guverne la 6 luni. Devenim un partid de scandalagii si oportunisti
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Sambata, 13 Ianuarie 2018, ora 08:24

 Articol citit de 3492 ori

Citeste si: