Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Firea anunta ca face un parc pentru Marea Unire. Ce planuri mai are de Centenar

Firea anunta ca face un parc pentru Marea Unire. Ce planuri mai are de Centenar
Foto: captura Digi24
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, marti, ca in Bucuresti va fi inaugurat un nou parc, in zona Eroilor, anul viitor, cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

"Ne dorim sa inauguram anul viitor un parc, avem nevoie de spatiu verde cat mai mult in Capitala. Parcul Centenar va fi intr-o zona centrala, Piata Eroilor, va avea 1,2 hectare. O sa-l inauguram anul viitor", a declarat Gabriela Firea.

Edilul mai spus ca, tot anul viitor, Primaria Capitalei va putea fi vizitata, ea urmand sa fie transformata in muzeu.

Tot in cadrul Centenarului Marii Uniri, primarul a anuntat ca vor fi organizate zeci de expozitii tematice, spectacole de folclor, vor fi proiectate filme documentare, piese de teatru, vor fi publicate albume si carti despre Marea Unire, vor fi emise emisiuni filatelice.
"Ne dorim sa fie o sarbatoare a noastra, a tuturor, si nu doar cum, probabil, din pacate, in anumiti ani, se organizau evenimente mai mult pentru elita. Elita va organiza si ea evenimentele, dar ne dorim sa coboram printre oameni, in strada", a spus Gabriela Firea.

In plus, edilul a mai anuntat ca vor fi realizate patru monumente. Acestea sunt deja in lucru, in diferite faze. Acestea ii vor reprezenta pe generalul Henri Mathias Berthelot, I.C. Bratianu, regele Ferdinand I al romaniei si Regina Maria.Citeste si despre Controversatul logo al Centenarului, prezentat strainilor la Targul de Turism de la Londra, dar si Primaria Sectorului 5 vrea sa dea 9 milioane de lei pe statui, grafitti, lego, si prezentari de moda de Centenarul Unirii
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 14:22

 Articol citit de 2678 ori

Citeste si: