Judecat pentru moartea politistului Gigina, Oprea e elogiat de liderii sindicali din Politie

Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 17:11
11818 citiri
Judecat pentru moartea politistului Gigina, Oprea e elogiat de liderii sindicali din Politie
Foto: UNPR/Gabriel Oprea

Liderii principalelor sindicate din Politie au avut miercuri o intalnire cu Gabriel Oprea in care l-au asigurat de tot sprijinul lor in revenirea in viata politica. Gabriel Oprea este judecat in doua dosare, unul pentru uciderea din culpa in cazul politistului Bogdan Gigina si al doilea in care e acuzat ca a cheltuit pe masini si mobila de lux banii agentilor de la DIPI.

Anuntul intalnirii a fost facut de Gabriel Oprea, printr-un comunicat de presa. La intalnirea "informala" au participat Dumitru Coarna - presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, Florin Vilnei - presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Politie "SED LEX", Iulian Surugiu - presedintele Sindicatului National al Agentilor din Politie si Ionel Babus - presedintele Federatiei Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania "Alexandru Ioan Cuza".

In comunicatul remis de UNPR-ul lui Gabriel Oprea, liderii sindicali lauda mandatul de la Interne al lui Oprea, spun ca e singurul dupa '89 care le-a oferit beneficii materiale politistilor si spun ca vor apara "ce e sfant in Romania".

Redam cateva fragmente:

Dumitru Coarna - "Faptele ne definesc. Cand fac recurs la memorie si ma gandesc la 1990 - 2018, privesc la elementele bugetare de la ministerul de Interne, vad ca ati fost singurul ministru care a actionat in conformitate cu calitatea si importanta muncii noastre. (...) Sigur ca aveti respectul nostru".

Florin Vilnei - "E un nou inceput. Asteptam sa ne intindeti mana. Ati fost singurul ministru care ne-a adus impreuna, care ne-a unit. De asta are nevoie Romania. (...) Aveti in noi un sprijin neconditionat".

Iulian Surugiu: "Este foarte bine ca ne-am intalnit astazi. Cu totii am avut o perioada grea. Ne-am ridicat si mergem inainte. Peste tot am spus ca in mandatul dvs s-au facut lucrurile cele mai bune pentru ministerul de Interne. Ne aveti alaturi".

Ionel Babus: "Sunt deosebit de onorat sa ma aflu aici, la aceasta masa, alaturi de ceilalti colegi pentru ca noi, cei din politie, am simtit sprijinul venit din partea dumneavoastra si ati fost un ministru drept. De aceea, a fost o mare bucurie pentru mine sa fiu invitat aici. Suntem alaturi de dumneavoastra si vom fi pana la capat".

In comunicat este si Oprea citat cum multumeste pentru sprijin si cere ca "ce e sfant in Romania" sa fie aparat.

"Ca Oprea are probleme penale...sunt alte discuttii...pot fi partial adevarate...nu stiu"

Gabriel Oprea ar fi trucat o poza ca sa para ca a dat mana cu Obama. Care este explicatia lui

Am vrut sa confirmam declaratiile din comunicatul UNPR. "Confirm, sigur ca da, cum sa nu? E realitate: din 1989 in 2018 e singurul ministru care s-a aplecat pe bugetul nostru si l-a majorat cu 50%", ne-a spus surprins de intrebare Dumitru Coarna.

Despre dosarele in care e judecat Oprea, spune ca nu comenteaza: " (despre dosarul DIPI, n.red.) Este dosar, ce sa comentez. E vorba de un abuz in serviciu acolo, masina care a fost cumparata este la Ministerul de Interne, este dosar, ce sa comentez?! (Si moartea politistului Bogdan Gigina) la fel, este dosar penal, eu n-am elemente din dosar ca sa fac comentarii. As putea sa fac speculatii, prezumtii si alte discutii".

Intrebat daca are mandatul membrilor de sindicat sa ofere sprijinul lui Gabriel Oprea, Coarna a spus "categoric da, membrii de sindicat sunt beneficiarii unor drepturi pe care le-am rezolvat impreuna cu dl-ul Oprea": "Sunt lucruri care se vad si este bine in viata, cel putin eu, nu vreau sa arunc cu noroi. Eu vreau sa ies din cheia politica".

Am vrut sa aflam si pentru ce e sustinut Oprea si ce promisiuni le-a facut: "Ne afirmam sprijinul pentru oricare formatiune politica care se va aplica asupra Anexei 6 din Legea Salarizarii, e vorba de aparare, siguranta si ordine publica. PNL m-a invitat la lansarea Cartei Negre a guvernarii PSD, am fost prezent. M-a invitat dl Orban, am fost prezent. Eu am participat sau am onorat toate invitatiile care mi-au venit pentru ca asa e corect. (...)

Politistii primesc acum niste drepturi tocmai datorita faptului ca acest om a inteles menirea noastra. Ca Oprea are probleme penale...sunt alte discuttii...pot fi partial adevarate...nu stiu, nu comentez. Noi nu refuzam pe nimeni, ca sa fiu foarte clar. Eu am fost prezent oriunde am dost invitat. Ca e PSD, ca e PNL, ca e PMP, ca e cine vrea el sa fie, eu nu am bariere de tipul asta".

"Atat timp cat in Romania functioneaza prezumtia de nevinovatie, asta e!"

Si Florin Vilnei a confirmat cele spuse in comunicat: "Normal ca (sic!) confirm, cum sa nu confirm. Da, am participat la o intalnire, ne-a invitat omul, am purtat niste discutii pe teme profesionale, ne-a intrebat ce se mai intampla prin minister si am discutat de perioada in care el a fost acolo si atat".

In fata unei lecturi a declaratiilor din comunicat, Vilnei si le-a asumat in totalitate.

"Noi avem nevoie de oameni... Eu spun un pic mai extins...de oameni..pana la urma traim in vremurile in care traim. Daca nu suntem ordonati si nu traim dupa niste reguli nu o sa putem sa facem absolut nimic. Cam asta a fost mesajul pe care l-am transmis eu. Sunt vorbele mele, am spus-o de fiecare data ca a fost cea mai buna perioada pe care am avut-o noi in perioada in care a condus ministerul", ne-a declarat Florin Vilnei.

Ramane insa neclar pentru ce il sustin totusi liderii sindicali pe Oprea: "Eu nu sustin pe nimeni, eu spun asa, daca oamenii vor sa vina cu proiecte si sa ne ajute si sa construim, eu le acord sprijinul meu neconditionat".

In ce priveste postura din care Oprea ar putea "construi", Vilnei spune ca "din toate punctele de vedere. Chiar daca nu e in arcul guvernamental, da ce? alti oameni nu ne-au ajutat? Eu sunt un om care de fiecare data am pastrat un echilibru si nu numai: daca cineva a facut o prostie am spus-o cu tarie, daca cineva a facut un lucru bun am spus la fel lucrul asta. Avem nevoie sa intarim segmentul asta, altfel avem o problema".

Despre dosare nici Vilnei nu comenteaza, pentru ca spune ca "nu e in masura".

"Daca suntem corecti, va spun asa: eu nu sunt reprezentantul lui, nu pot sa vorbesc in numele lui, ce a facut. Eu reprezint oamenii, atat timp cat reprezint oamenii eu stiu ce am de facut. Nu vreau sa vorbesc in numele nimanui. Si atat timp cat in Romania functioneaza prezumtia de nevinovatie, asta e! Asteptam si noi cu mare interes lucrurile astea sa se finalizeze. Am pierdut un coleg, ne-a parut rau si ne pare rau, vrem sa avem o finalizare ca sa stim. Deci nu pot sa vorbesc in numele nimanui decat in numele meu".

Intrebat daca are sustinerea membrilor sindicatului de vreme ce, din postura de lider, vorbeste totusi in numele lor, Vilnei a raspuns: "pai daca m-au lasat sa conduc federatia si ma sprijina in fruntea lor, atunci eu cred ca am sprijinul".

Se pare ca vor avea loc si alte intalniri, Dumitru Coarna spune ca "a ramas ca o data sau de doua ori pe luna sa ne contacteze", in timp ce Florin Vilnei a propus ca de acum incolo Oprea sa mearga direct la restaurantul Ministerului de Interne, "sa nu ne mai ducem prin alte locuri sa se interpreteze. Acolo vin politistii, vin doar oameni de ai nostri".

In ce priveste pozitia Sindicatului Politistilor din Romania "Diamantul", ai caror reprezentanti nu au fost prezenti la intalnire, int-ro postare pe Facebook Emil Pascut spune ca nu se poate pronunta daca "intalnirea a fost una buna sau gresita".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Gabriel Oprea sindicate politie moarte Gigina, #Oprea judecat bani DIPI, #Oprea judecat moarte politist Gigina , #politist mort