Cat noi #stamacasa, animalele de la Zoo se distreaza pe cinste

Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 07:44
6166 citiri
Cat noi #stamacasa, animalele de la Zoo se distreaza pe cinste
Foto: Facebook/Shedd Aquarium

Masurile drastice de distantare sociala au afectat mai mult de jumatate din populatia globului, insa nu numai viata oamenilor se schimba in aceste momente.

Gradinile zoologice, in care forfota oamenilor si interactiunea cu animalele era ceva la ordinea zilei, acum sunt pustii. Dar ingrijitorii si-au propus sa faca tot ce le sta in putinta ca aceasta izolare sa nu le afecteze si pe necuvantatoare.

Astfel, pinguinii, pasarile flamingo sau chiar lenesii au pornit pe rand sa-si viziteze vecinii, iar experienta este cu adevarat una inedita pentru fiecare specie, dezvaluie publicatia IFL Science.

Ingrijitorii de la Gradina Zoologica din Londra inregistreaza jurnale video despre cum se desfasoara viata animalelor, cand vizitatorii nu sunt prin zona. Iar imaginile surprinse sunt cu adevarat impresionante.

Click aici pentru Video

Intr-o alta zona din Marea Britanie, ingrijitorii au grija ca viata sa-si continue cursul normal, profitand de putina liniste pentru a le oferi ocazia animalelor sa invete comportamente absolut normale in salbaticie.

"Imbogatirea aptitudinilor se face prin recompense, mancare sau instrumente specifice, pentru a incuraja comportamentul natural si face parte din viata lor, aici in gradina noastra", sustine Alex Cliffe, de la Whipsnade Zoo.

"Avem si crocodili, carora tocmai le-am oferit un trunchi, pentru a-si folosi intreaga masa musculara pentru a-si manca cina", explica el.

Ingrijitorii recunosc ca sunt putin mai relaxati de cand aleile nu mai sunt arhipline si se ocupa mai mult de fiecare animal in parte, zilele acestea.

Shedd Aquarim din Chicago, Wellington, a impartasit cu publicul o serie de imagini impresionante cu un pinguin care o viziteaza pe Annika, un pui de delfin alb (beluga), in varsta de doar un an.

"Delfinii albi traiesc de obicei in Emisfera Nordica, in timp ce toate speciile de pinguini traiesc in Emisfera Sudica, asadar, intalnirea a fost o experienta cu adevarat unica pentru cele doua specii", scriu reprezentantii gradinii zoologice pe pagina lor de Facebook.

"Printre metodele de imbunatatire a abilitatilor se numara faimoasele noastre plimbari ale pinguinilor, diferite tipuri de interactiune precum joaca, exercitiile, dar si o varietate mare de jucarii. Acvariul fiind gol, am putut sa le permitem pasarilor sa exploreze noi spatii, iar asta a fost amuzant atat pentru ele cat si pentru noi", au declarat acestia pentru IFL Science.

In Acvariul din Texas, ingrijitorii au decis sa-si duca lenesul sa viziteze vecinii delfini. Printre cei care au mai beneficiat de plimbari prin acvariu se numara si cativa flamingo care au pornit in formatie prin tunelurile acvariului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#animale zoo lume, #animale zoo oameni izolare , #animale haioase